UEFA bevestigt locaties voor Europese finales in 2026 en 2027

Reacties

De Champions League-finale van 2026 gaat naar de Puskás Arena in Boedapest. Dat is het belangrijkste nieuws dat voortkwam uit de vergadering van het uitvoerend comité van de UEFA in Dublin van deze woensdag. Daar werden de locaties vastgelegd voor de Europese finales in 2026 en 2027.

UEFA bevestigt locaties voor Europese finales in 2026 en 2027
© Pro Shots

In principe wordt het miljardenbal in 2027 beslist in San Siro, maar een definitief besluit daarover volgt in september van dit jaar en hangt af van een voortgangsrapport van de Italiaanse voetbalbond over de verbouwing van de iconische voetbaltempel in Milaan. In 2016 was San Siro ook al de uitverkoren arena voor de Champions League-finale, terwijl de Puskás Arena (of om het even welke plek in Hongarije) nog nooit werd uitgekozen.

De Europa League en de Conference League worden in 2026 en 2027 in Duitsland en Turkije beslist. Het Besiktas Park in Istanbul krijgt eerst de Europa League-finale en een jaar later die van de Conference League. De Conference League-eindstrijd is in 2026 in de Red Bull Arena in Leipzig en in 2027 is de finale van de Europa League in het Deutsche Bank Park in Frankfurt, twee stadions die ook gebruikt zullen worden op het aankomende EK in Duitsland.

2024 en 2025
Het nieuws volgt in de periode van de Europese finales van het huidige seizoen. De UEFA is bijeen in Dublin omdat de Europa League-finale daar woensdagavond afgewerkt wordt tussen Bayer Leverkusen en Atalanta. Op woensdag 29 mei strijden Olympiakos en Fiorentina in Athene om de Conference League, de Champions League-finale tussen Real Madrid en Borussia Dortmund staat voor zaterdag 1j uni op de agenda op het Londense Wembley.

In 2025 is de Champions League-finale ook bij onze oosterburen, de Allianz Arena in München werd uitverkoren. De Europa League-finale is gegund aan San Mamés in Bilbao, de Conference League-trofee zal in de hemel worden geheven boven het Stadion Miesjki in het Poolse Wroclaw. Tot slot: de finale van de Champions League bij de vrouwen is in 2026 in Oslo, voor 2027 wordt nog een gepaste locatie gezocht.

De Puskás Arena is een nagelnieuw stadion in de Hongaarse hoofdstad. In het gebouw, neergezet voor Euro 2020, kunnen zo'n 65.000 mensen plaatsnemen voor voetbalwedstrijden of concerten. Na de Europese Super Cup in 2020, de Europa League-finale van 2022 en onder meer de achtste finale tussen Nederland en Tsjechië op het EK in 2021 is dit het volgende grote affiche in het stadion dat ruim een half miljard euro kostte.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.