Ian Maatsen: geen EK, wel opgenomen in CL-Elftal van het Jaar

Reacties

Ian Maatsen is ondanks zijn fout in de verloren finale tegen Real Madrid opgenomen in het Elftal van het Seizoen van de Champions League. Vinícius Júnior werd verkozen tot beste speler van het afgelopen seizoen.

Ian Maatsen: geen EK, wel opgenomen in CL-Elftal van het Jaar
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Vinícius was zaterdagavond op Wembley nog de man die de fatale breedtepass van Maatsen afstrafte, waardoor Real de vijftiende eindzege zo goed als veiligstelde. De Braziliaanse dribbelaar was met zes goals en vijf assists van grote waarde voor De Koninklijke en werd door een panel van experts verkozen tot Speler van het Seizoen.

In zijn schaduw ging Jude Bellingham ervandoor met de prijs van Talent van het Seizoen. De twintigjarige Engelsman kende een uitstekend eerste jaar bij Real, wat zich in de Champions League vertaalde tot vier goals en vijf assists. Bellingham staat net als Vinícius ook in het Elftal van het Seizoen, samen met Dani Carvajal en Antonio Rüdiger.

De twee verdedigers krijgen achterin gezelschap van twee spelers van Borussia Dortmund. Maatsen is door het UEFA-panel verkozen tot beste linksback van het voorbije Champions League-seizoen. De 22-jarige Maatsen kwam pas in de winter op huurbasis over van Chelsea, maar heeft blijkbaar indruk gemaakt. Dat terwijl er geen plek voor hem was in de EK-selectie.

'De Maatsen-discussie is niet zo zwart-wit'

Ook Mats Hummels staat in het Elftal van het Jaar, terwijl hij eveneens ontbreekt op het EK. Verder zijn namens Dortmund ook doelman Gregor Kobel en middenvelder Marcel Sabitzer geselecteerd. Het team wordt aangevuld met Vitinha (Paris Saint-Germain), topscorer Harry Kane (Bayern München) en Phil Foden (Manchester City). Kylian Mbappé ontbreekt.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer I. Maatsen
Meer over I. Maatsen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.