Succes voor Ten Hag: Man Utd verslaat favoriet Man City in FA Cup-finale

Reacties

Erik ten Hag heeft zaterdag met Manchester United ten koste van Manchester City de FA Cup gewonnen. The Mancunians versloegen de kampioen van Engeland voor de rust dankzij goals van twee tieners. Voor Ten Hag is het zijn tweede prijs in dienst van United.

Succes voor Ten Hag: Man Utd verslaat favoriet Man City in FA Cup-finale
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 2
Manchester United
Manchester United

Voor het tweede seizoen op rij stond er een Manchester Derby op programma in de finale van de FA Cup op Wembley. Vorig jaar was Manchester City met 2-1 te sterk voor het elftal van Ten Hag, die hoopte met een bekerzege het zeer teleurstellende seizoen met The Mancunians positief af te kunnen sluiten. Tijdens de twee competitieduels met City van dit seizoen moest United het afleggen (0-3 en 3-1), maar in Londen bleek Ten Hag een geslaagd strijdplan te hebben bedacht.

Ten Hag juicht
City, met Nathan Aké in de basis, had weliswaar veel meer balbezit in de openingsfase, maar vond tussen de vele passes door geen manieren om Andre Onana echt te testen. United zakte terug en hoopte vanuit de omschakeling, vooral met de lange bal, toe te slaan. Na een half uur zonder veel hoogtepunten zorgde Alejandro Garnacho voor de openingstreffer. De Argentijn profiteerde van een misverstand tussen Josko Gvardiol en keeper Stefan Ortega. Na een dieptepass van Diogo Dalot dacht Gvardiol de bal nog terug te kunnen koppen op Ortega, maar de vervanger van Ederson was toen al ver uit zijn doel. Garnacho kon zo ongehinderd de 0-1 maken.

0-1. Alejandro Garnacho

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De goal zorgde voor een vreugde-uitbarsting bij Ten Hag, over wie in Engeland druk wordt gespeculeerd over zijn toekomst op Old Trafford. Negen minuten na de 0-1 ontplofte de United-aanhang in Wembley nogmaals en verscheen bij Ten Hag weer een brede glimlach. Nadat een goal van Marcus Rashford werd afgekeurd vanwege buitenspel, was het na 39 minuten alsnog reglementair raak via Kobbie Mainoo. De middenvelder schoof de bal binnen het strafschopgebied beheerst binnen na een slim passje van Bruno Fernandes.

0-2. Kobbie Mainoo

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

City-storm
De negentienjarigen Garnacho en Mainoo werden zo de jongste doelpuntenmakers in een FA Cup-finale sinds Cristiano Ronaldo in 2004 voor United scoorde in de Cup Final tegen Millwall. Pep Guardiola haalde in de rust Aké en Mateo Kovacic eruit en hoopte op nieuwe impulsen met Manuel Akanji en Jérémy Doku. De Belg was tien minuten na de pauze bijna verantwoordelijk voor een assist. Erling Haaland schoot op aangeven van Doku hard tegen de onderkant van de lat.

© Pro Shots

De uithaal van de Noor bleek het startschot van een belegering van het doel van Onana, die niet lang na de poging van Haaland een kanonskogel van aanvoerder Kyle Walker onschadelijk maakte. Toen invaller Julián Álvarez vervolgens van dichtbij de bal naast schoof, zat Onana na de misser met gebalde vuisten voor zijn doel.

Voormalig Ajacied Lisandro Martínez vormde voor het eerst sinds lange tijd samen met Raphaël Varane het centrum van de United-defensie en de Argentijn liet zich geregeld gelden in de duels met Haaland. Een kwartier voor tijd werd Martínez afgelost door Jonny Evans, waarna de verdediger het bij zijn aftocht nog behoorlijk aan de stok kreeg met City-captain Walker.

Twaalfde FA Cup
Naarmate de slotfase verstreek nam de druk van City af en lieten de United-fans zich steeds luider horen op Wembley. Toch nam de spanning nam nog toe toen Doku Onana verraste met een schot in de korte hoek, waarbij de ex-Ajacied er niet heel goed uitzag.

1-2. Jérémy Doku

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

City ging in de laatste minuten nog op zoek naar de gelijkmaker om een verlenging af te dwingen, maar United hield The Citizens van zich af en veroverde de dertiende FA Cup in de clubhistorie. United plaatst zich dankzij de bekerwinst voor de groepsfase van de Europa League van volgend seizoen. Voor Ten Hag is de FA Cup zijn tweede trofee met United sinds zijn entree op Old Trafford in 2022. Vorig seizoen legde hij met de Engelse recordkampioen beslag op de League Cup.

Voor de FA Cup-winst sprak VI's Freek Jansen uitvoerig met de openhartige Manchester United-manager Erik ten Hag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.