Emmen-trainer pakt arbitrage aan: 'Dit gaat nergens over'

Reacties

Alfons Arts berust zich in de uitschakeling van FC Emmen. Zijn ploeg verloor zaterdag van NAC Breda en kan dus niet meer promoveren. Na afloop van de wedstrijd uitte Arts nog wel onbegrip over de arbitrage, omdat Dominik Janosek in zijn ogen rood had kunnen krijgen.

Emmen-trainer pakt arbitrage aan: 'Dit gaat nergens over'
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
0 - 3
NAC Breda
NAC Breda

Janosek ging hard door op Mike te Wierik en had daar rood voor kunnen krijgen, maar mocht blijven staan. 'Het gaat soms ook om geluk, want volgens mij had die linksbuiten een donkerrode kaart moeten krijgen. Ik vind het heel vreemd dat de VAR niet ingegrepen heeft. Want dat had een moment kunnen zijn waarin we iets hadden kunnen forceren. Het is een rode kaart, dit gaat nergens over. Maar goed, we hebben hier de wedstrijd niet door verloren', zei Arts bij ESPN.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We hebben de wedstrijd in de eerste twintig minuten verloren. Zij waren vanaf de eerste seconden scherper en agressiever en gaven al een waarschuwing met de bal op de paal. We trapten er weer in, na twintig minuten stond het 0-2, dan weet je dat het lastig wordt. We hebben gezegd dat we het heft in eigen handen moesten nemen, maar in de belangrijkste wedstrijd is dat niet gelukt. Met een aantal noodgrepen probeerden we nog wat grip te krijgen om zo snel mogelijk de 1-2 te maken. Na de 0-3 was de wedstrijd gelopen.'

Toch wilde Arts niet bij de pakken neer zitten. Hij nam het stokje over van Fred Grim en wist met Emmen een aantal plaatsen op de ranglijst te stijgen. 'Ik heb de spelers een compliment gegeven voor de laatste paar weken, gezien waar we vandaan zijn gekomen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.