Betis plukt WK-ganger Carvalho weg bij chaotisch Sporting

Reacties

Real Betis heeft middenvelder William Carvalho weggeplukt bij Sporting Lissabon. De 26-jarige international van Portugal, die met zijn land actief was op het WK in Rusland, heeft in Sevilla een contract getekend voor vijf seizoenen.

Betis plukt WK-ganger Carvalho weg bij chaotisch Sporting

Carvalho geldt bij Betis als vervanger van de naar Napoli vertrokken Fabian Ruíz, die in Italië op zijn beurt de plek van Jorginho (een transfer naar de Premier League lijkt voor hem een kwestie van tijd) moet gaan overnemen. De in Angola geboren Carvalho komt uit de jeugdopleiding van Sporting, dat hem tussen 2011 en 2013 verhuurde aan CD Fátima en Cercle Brugge. Eerder werd hij al gelinkt aan Arsenal en West Ham United, nu komt het alsnog tot een overstap naar een topcompetitie. Over de transfervergoeding doen beide clubs geen mededelingen, maar volgens Marca betaalt Real Betis zestien miljoen euro als basisbedrag. Via bonussen kan deze som nog oplopen.

Daarmee trekt Carvalho de deur bij het rumoerige Sporting achter zich dicht. Nadat de spelers op het trainingscomplex werden aangevallen door eigen fans, was voor veel van hen de maat vol. Keeper Rui Patricio vertrok al - hij is transfervrij naar Wolverhampton Wanderers verhuisd, al willen de Portugezen bij de FIFA alsnog een transfersom afdwingen - terwijl de toekomst van Bas Dost ook buiten Lissabon lijkt te liggen.

Door alle onrust stapte de omstreden voorzitter Bruno de Carvalho al op, zijn opvolger Sousa Cintra ontsloeg na zijn aanstelling vervolgens de negen dagen eerder gepresenteerde trainer Sinisa Mihajlovic. Inmiddels is bekend dat José Peseiro komend seizoen voor de groep staat bij Sporting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.