Sporting wil 58 miljoen euro van Wolves en stapt naar FIFA

Reacties

De FIFA doet momenteel onderzoek naar de transfer van Rui Patrício naar Wolverhampton Wanderers. De Portugese doelman stapte deze zomer transfervrij over naar de Premier League-promovendus, maar Sporting Lissabon meent recht te hebben op een transfersom.

Sporting wil 58 miljoen euro van Wolves en stapt naar FIFA

En dus heeft Sporting een klacht ingediend bij de FIFA, bevestigde een woordvoerder van de wereldvoetbalbond aan Omnisport. De Porugese topclub schrijft in een brief in handen van sportkrant Record dat het meent recht te hebben op een transfersom van 58,7 miljoen euro, op basis van het nog vier jaar doorlopende contract van Rui Patrício en de transferwaarde die hij vertegenwoordigt.

De international van Portugal liet onlangs zijn contract ontbinden nadat hij en enkele ploeggenoten, onder wie Bas Dost, het slachtoffer waren van een gerichte aanval van hooligans. Sporting vocht die beslissing aan via de rechter en probeert het nu dus ook via de FIFA, dat meldt dat er sprake is van een 'contractueel dispuut' en verder geen commentaar wil geven totdat de zaak is afgerond.

De rust bij Sporting is na het vertrek van voorzitter Bruno de Carvalho enigszins weergekeerd. Na een ultrakort dienstverband van Sinisa Mihajlovic is José Peseiro aangesteld als trainer. Hoe zijn selectie eruit komt te zien is onduidelijk. In het kielzog van Rui Patrício willen ook andere dragende spelers als Dost en William Carvalho vertrekken. Donderdag rondde Sporting wel de terugkeer van Nani af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.