Nieuwe president moet Sporting naar rustiger vaarwater leiden

Reacties

Sporting Lissabon heeft een nieuwe president aangesteld. De ervaren Sousa Cintra (73) moet rust brengen bij de club. Hij volgt Bruno de Carvalho op, die dit weekend na een stemming op de algemene ledenvergadering werd gevraagd om te vertrekken. Zestig procent van de aanwezigen sprak zijn voorkeur uit voor het vertrek van de schandaalpreses.

Nieuwe president moet Sporting naar rustiger vaarwater leiden

Onder De Carvalho draaide Sporting een matig seizoen, waarin de club derde werd in de competitie en de bekerfinale werd verloren. Daarvoor ging het echter al volledig mis, toen Sporting-aanhangers zich toegang verschaften tot het trainingscomplex en de spelersgroep aanvielen. De reactie van De Carvalho stond de spelers absoluut niet aan en een leegloop dreigde.

Sterspelers als Rui Patrício, William Carvalho, Gelson Martins, Bruno Fernandes en Bas Dost dienden een verzoek tot contractontbinding in, Rui Patrício is inmiddels al vertrokken naar Engeland en ook trainer Jorge Jesus ging. Sousa Cintra komt dus in een wespennest terecht, maar Sporting vertrouwt op zijn ervaring om de club naar rustiger vaarwater te leiden.

De 73-jarige zakenman was eerder al clubpresident en spreekt vertrouwen uit. 'Ik wil vooral hoop brengen, zodat de fans weer het vertrouwen krijgen. Sporting zal weer meedoen om het kampioenschap', verzekerde hij na zijn aanstelling. Vooralsnog is Sousa Cintra een tussenpaus. Hij blijft aan tot begin september, als er nieuwe verkiezingen worden gehouden bij Sporting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.