Opluchting voor Dost en co: schandaalpreses weggestuurd bij Sporting

Reacties

Bruno de Carvalho is niet langer de president van Sporting Lissabon. Dat is de uitkomst van de algemene ledenvergadering die zaterdag werd gehouden bij de crisisclub.

Opluchting voor Dost en co: schandaalpreses weggestuurd bij Sporting

Bij de stemming sprak zestig procent zijn voorkeur uit voor een vertrek van de 46-jarige Portugees, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de grote onrust. Het dieptepunt van de roerige periode was de aanval van zo'n vijftig hooligans die spelers te lijf gingen op het trainingscomplex. Onder anderen Bas Dost werd fysiek belaagd en hield daar een hoofdwond aan over. De Carvalho klaagde in het voorbije seizoen, waarin Sporting in de competitie als derde eindigde, meermaals in extreme vormen over de mentaliteit binnen de selectie en gooide zo olie op het vuur bij de achterban.

Veel sterspelers hebben inmiddels aangegeven dat zij hun contracten willen laten ontbinden. Rui Patrício, doelman van het Portugese nationale elftal, vertrekt naar Wolverhampton Wanderers en ook internationals Bruno Fernandes, William Carvalho en Gelson Martins proberen zonder transfersom weg te komen uit Lissabon. Trainer Jorge Jesus is vertrokken en wordt opgevolgd door Sinisa Mihajlovic.

Dost heeft ook een verzoek tot contractontbinding gedaan. In de brief daarover schreef de bij Oranje gestopte spits dat hij een posttraumatische stoornis heeft overgehouden aan de aanval van de supporters. Met Tom van Weert was een andere Nederlander op weg naar Sporting. De aanvaller van FC Groningen bevestigde contact te hebben gehad met de topclub, maar die transfer lijkt niet door te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.