Sterspelers brengen crisisclub Sporting nog dieper in de put

Reacties

Sporting Lissabon zit zwaar in de problemen. Na doelman Rui Patrício hebben maandag opnieuw drie basisspelers aangegeven dat zij hun contracten bij de club willen laten ontbinden.

Sterspelers brengen crisisclub Sporting nog dieper in de put

Het zijn niet de minste namen die het voorbeeld van Rui Patrício hebben gevolgd: Bruno Fernandes, William Carvalho en Gelson Martins proberen zonder een transfersom weg te komen bij Sporting. Dit na een aanval van een groep van ongeveer vijftig Sporting-hooligans op het trainingsterrein van de club. Hierbij werden spelers (onder wie Bas Dost) én hoofdtrainer Jorge Jesus fysiek belaagd. 

Jesus is al naar Al-Hilal vertrokken en Rui Patrício, Bruno Fernandes, Carvalho en Martins willen nu ook weg. Mochten de contracten van deze spelers inderdaad ontbonden worden, dan loopt Sporting enorme transferinkomsten mis. Zo werd Martins (23) onlangs nog in verband gebracht met een lucratieve overgang naar Arsenal. The Gunners zouden een bod van dertig miljoen euro hebben uitgebracht op de aanvaller.

Carvalho (26) staat al jarenlang op de lijstjes van verschillende vermogende clubs buiten Portugal. In januari was de defensieve middenvelder nog dicht bij een overstap naar West Ham United, maar deze transfer ging op het laatste moment niet door. Aanvallende middenvelder Bruno Fernandes (23) werd vorig jaar door Sporting voor tien miljoen euro overgenomen van Sampdoria. Inmiddels is hij veel meer waard.

Rui Patrício, Bruno Fernandes, Carvalho en Martins zitten allemaal in de Portugese WK-selectie. Na het toernooi in Rusland hopen zij dus niet meer terug te hoeven keren naar Sporting.

Het is de vraag of Dost ook van plan is om een verzoek tot contractontbinding in te dienen. De Nederlandse spits zou in beeld zijn bij het Spaanse Sevilla.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.