Dost hield 'vorm van PTSS' over aan aanval

Reacties

Bas Dost heeft naar eigen zeggen een posttraumatische stoornis overgehouden aan de aanval van 'aanhangers' van Sporting Lissabon op de selectie en trainers. Dat schrijft de spits in de brief waarmee hij zijn verzoek tot contractontbinding doet.

Dost hield 'vorm van PTSS' over aan aanval

Dat verzoek diende Dost maandag in, in navolging van Daniel Podence en het viertal WK-gangers Rui Patrício, William Carvalho, Bruno Fernandes en Gelson Martins. Het zestal is de totale chaos bij de club zat. In mei waren zij het slachtoffer van het dieptepunt van het bewogen seizoenseinde van Sporting, toen tientallen mannen hen aanvielen op het trainingscomplex.

Het Portugese SIC, een van de grootste televisiestations van het land, heeft de brief van Dost openbaar gemaakt. Daarin doet de afgezwaaide international zijn verhaal over de gebeurtenissen in Lissabon. In het 36 pagina's tellende document, dat op elke pagina ondertekend is door Dost, hekelt hij meermaals de handels- en communicatiewijze van voorzitter Bruno de Carvalho.

Ook schrijft Dost dat hij zware gevolgen ondervond van de aanval, naast zijn hoofdwonden. 'Twee dagen later moest ik met een psycholoog praten, want ik kon niet slapen en was in een staat van grote angst en irritatie. Ik ben gediagnosticeerd met een vorm van posttraumatische stress-stoornis. Daarnaast kampte ik dagenlang met zware hoofdpijn.'

Schorsing
Ondertussen wankelt de positie van De Carvalho. Alle Portugese media melden dat de Raad van Toezicht de president en de rest van zijn bestuur heeft geschorst, maar De Carvalho heeft zijn eigen waarheid. De voorzitter ontkracht via een statement op de clubsite dat hij een dergelijke notie heeft ontvangen, evenals de berichtgeving over nieuwe verzoeken van spelers tot contractontbinding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.