Voorzitter Sporting laat Dost niet gaan: 'Wij zijn niet gek'

Reacties

Sporting Lissabon-voorzitter Bruno de Carvalho laat Bas Dost en vijf andere spelers niet zomaar vertrekken. Het zestal heeft gevraagd om contractontbinding naar aanleiding van de chaos bij de club.

Voorzitter Sporting laat Dost niet gaan: 'Wij zijn niet gek'

Een dramatisch seizoen culmineerde in mei in een aanval van vijftig Sporting-aanhangers op spelers en trainers op het sportcomplex. Daarbij liep Dost een flinke hoofdwond op. In de nasleep besloot trainer Jorge Jesus op te stappen en dienden Rui Patrício, Daniel Podence, Bruno Fernandes, William Carvalho, Gelson Martins en Dost een verzoek tot contractontbinding in.

De Carvalho, die gedurende het seizoen de fans tegen spelers opjutte door Dost & co publiekelijk door de mangel te halen, vindt dat het zestal verkeerd bezig is. 'Als het bestuur het probleem is, dan hadden ze een brief moeten sturen waarin ze de wens uiten dat het bestuur aftreedt. Als we de verkiezingen winnen, gaan we gewoon op dezelfde voet verder', zei hij op een persconferentie.

De president houdt de spelers dus voorlopig aan hun contract. 'We vinden het jammer dat Sporting dit moet meemaken: de twijfel, de angst, de onzekerheid. Dat is niet het doel van de directie. Maar we moeten naar de club kijken en knopen doorhakken.'

Volgens De Carvalho is er ook voor Dost geen reden om aan te nemen dat hij transfervrij weg kan. 'Ik heb de zaak van Bas Dost nog niet bekeken. Maar op basis van de eerste vijf zaken geloof ik dat er ook bij de zesde geen poot is om op te staan. Wij zijn niet gek. We weten waar we het over hebben.'

De crisisclub is in een vrije val zonder einde beland, waarbij veel fans geen geduld meer hebben met De Carvalho. Hij is volgens hen de aanstichter van alle onrust. Woeste supporters probeerden het perspraatje binnen te dringen en werden buiten gehouden door politie. Bovendien melden Portugese media dat Sporting - als de spelersleegloop bewaarheid wordt - op een faillissement afstevent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.