Dost volgt voorbeeld ploeggenoten en vraagt om contractontbinding

Reacties

Bas Dost wil transfervrij vertrekken bij Sporting Lissabon. De spits is de volgende speler die een verzoek tot contractontbinding heeft ingediend bij de club in crisis.

Dost volgt voorbeeld ploeggenoten en vraagt om contractontbinding

Doelman Rui Patrício was aan het begin van deze maand de eerste speler die liet weten dat hij zijn contract wilde laten ontbinden. Eerder deze maandag werd al bekend dat Bruno Fernandes, William Carvalho en Gelson Martins het voorbeeld van de keeper hebben gevolgd en nu blijkt dat ook Daniel Podence (een 22-jarige vleugelaanvaller uit de eigen jeugdopleiding van Sporting) en Dost hun contract willen laten ontbinden.

Sporting heeft een dramatisch seizoen achter de rug. Na de nederlaag in de Europa League tegen Atlético Madrid besloot voorzitter Bruno de Carvalho om liefst negentien spelers te schorsen. Dat zorgde al voor onrust en halverwege de maand mei barstte de bom definitief. Een groep van zo'n vijftig Sporting-hooligans betrad toen het trainingscomplex en ging spelers en trainers te lijf. Dost liep bij deze aanval een flinke hoofdwond op.

Ondanks de aanval besloot Sporting om de Portugese bekerfinale tegen Aves gewoon te spelen. Sporting verloor dit duel met 2-1 en Dost hoopt nu dat dit de laatste keer was dat hij voor Sporting speelde. De 29-jarige aanvaller wil dat zijn nog twee jaar doorlopende contract in Lissabon wordt verscheurd, zodat hij transfervrij op zoek kan naar een nieuwe werkgever. Sevilla zou Dost graag willen inlijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.