Dost loopt hoofdwond op bij aanval Sporting Lissabon-supporters

Reacties

Een groep van vijftig Sporting Lissabon-supporters heeft dinsdag een aanval gepleegd op de staf en selectie van de Portugese topclub. Bas Dost heeft daarbij een hoofdwond opgelopen.

Dost loopt hoofdwond op bij aanval Sporting Lissabon-supporters

Sporting verspeelde zondag op pijnlijke wijze een ticket voor de voorronde van de Champions League en dat viel niet goed bij de fans. Dinsdagmiddag liep het helemaal uit de hand in Lissabon. Vijftig gemaskerde fans worstelden zich een weg op het trainingsveld en vielen spelers en staf aan.

Volgens diverse Portugese media heeft trainer Jorge Jesus een kopstoot gekregen en zouden ook verschillende spelers toegetakeld zijn. Ook Dost kwam niet ongeschonden uit de strijd. De Nederlander heeft wonden op zijn voorhoofd opgelopen (zie foto onder). De hooligans zouden gewapend zijn met riemen, fakkels en zelfs strijkijzers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sporting Lissabon heeft in een statement gereageerd op het incident:

Sporting Lissabon keurt de gebeurtenissen van vanmiddag op het sportcomplex ten zeerste af. We kunnen op geen enkele manier begrip opbrengen voor de daden van vandalisme en agressie richting de spelers, de coaches en het andere personeel. Dit is niet Sporting. Sporting kan niet zo zijn. We nemen de volledige verantwoordelijkheid en gaan alles op alles zetten om de juiste straf te bewerkstelligen voor de mensen die zo betreurenswaardig hebben gehandeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.