Sporting presenteert opvolger van weggestuurde Mihajlovic

Reacties

Sporting Lissabon heeft zondag José Peseiro gepresenteerd als nieuwe trainer. De 58-jarige Portugees is de opvolger van Sinisa Mihajlovic. De Servische oud-international kon in het kielzog van de weggestemde voorzitter Bruno de Carvalho na negen dagen alweer zijn koffers pakken.

Sporting presenteert opvolger van weggestuurde Mihajlovic

Peseiro komt uit de koker van de tijdelijke Sporting-preses Sousa Cintra, die de nieuwe coach tijdens een persconferentie presenteerde en erbij meldde dat de titel de doelstelling is. 'Het is een erg belangrijke dag voor Sporting, een historische dag. Sporting is 112 jaar oud en het is een geweldige eer om hier te zijn en aan te kondigden dat ik een nieuwe trainer heb. Vriend José Peseiro, die de club, de spelers en de Portugese competitie goed kent.'

Peseiro is een oude bekende. De voormalige aanvaller trainde Sporting al eens van medio 2004 tot oktober 2005, toen de club onder meer de UEFA Cup-finale in het eigen Estádio José Alvalade verloor van CSKA Moskou. De laatste jaren werkte de voormalig assistent van Carlos Queiroz bij Real Madrid (in het seizoen 2003/04) korte periodes bij FC Porto, SC Braga, Sharjah FC (Verenigde Arabische Emiraten) en Vitória Guimarães, dat hij afgelopen seizoen voor degradatie behoedde.

Sporting heeft roerige tijden achter de rug. De spelersgroep was eind vorig seizoen het slachtoffer van een gerichte aanval van hooligans, waarbij Bas Dost een hoofdwond opliep. Diverse spelers hebben inmiddels verzocht hun contract te ontbinden, terwijl trainer Jorge Jesus als gevolg van de crisis naar Al-Hilal vertrok. Nu voorzitter De Carvalho, volgens velen de bron van alle onrust, is afgezet moet de rust weerkeren bij de club die in 2002 voor het laatst kampioen werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.