Sporting haalt Nani voor tweede keer terug naar Portugal

Reacties

Nani keert terug bij Sporting Lissabon. De aanvaller komt over van Valencia en tekent een meerjarig contract. Het is de derde keer dat Nani onder contract komt te staan bij de club uit de hoofdstad.

Sporting haalt Nani voor tweede keer terug naar Portugal

De inmiddels 31-jarige Nani begon zijn profcarrière bij Sporting, in 2007 maakte hij de stap naar Manchester United. Toen de Portugees minder speelminuten kreeg bij de Engelse topclub keerde Nani op huurbasis terug bij zijn jeugdliefde, sindsdien versleet hij diverse clubs.

In 2015 vertrok Nani bij Manchester United, vervolgens speelde hij bij Fenerbahçe, Valencia en Lazio. Bij die laatste club speelde hij afgelopen seizoen achttien competitieduels. Nani werd door bondscoach Fernando Santos niet opgeroepen voor het WK in Rusland. Portugal werd in de achtste finale door Uruguay uitgeschakeld.

Voor Sporting is de komst van Nani het tweede goede nieuws in twee dagen tijd. Dinsdag verlengde sterkhouder Bruno Fernandes tegen alle verwachtingen in zijn contract. Fernandes had een verzoek ingediend om zijn contract te laten ontbinden na de supportersaanval van twee maanden geleden, maar kwam op die beslissing terug.

Bas Dost staat ook nog steeds onder contract bij Sporting, maar de vraag is of dat volgende maand ook nog zo is. De Nederlander heeft aangegeven te willen vertrekken bij de club en is ook niet meegegaan op trainingskamp.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.