Besiktas de vogel, Ajax de kat: zo schrijven internationale media over Ajax

Ajax heeft ook in zijn tweede Champions League-wedstrijd van het seizoen internationaal indruk gemaakt. De uitslag tegen Besiktas was weliswaar niet zo imponerend als twee weken geleden in Lissabon, maar de dominantie wordt op waarde schat.

Ajax
Ajax
2 - 0
Beşiktaş
Beşiktaş

'Vanaf de eerste minuut was het eenrichtingsverkeer', schrijft Kicker. 'Ajax combineerde als het wilde met vreugde en zette de tegenstander permanent onder druk.' Ook bij Mundo Deportivo zagen ze dat Besiktas het erg moeilijk had, vooral in de eerste helft. 'De bal op de paal van Michy Batshuayi vormde de enige oase van rust voor Besiktas in de eerste helft. De overige 44 minuten was Besiktas volledig overgeleverd aan de genade van Ajax.'

AS hield enkele spelers goed in de gaten. 'Álvarez duelleerde, Gravenberch was overal, Antony dribbelde, Berghuis bedacht, Tadic regisseerde en Haller maakte af', somt het sportmedium op. Wel vindt AS dat Ajax nu pas voor de echte test komt te staan. 'De dubbele confrontatie met Borussia Dortmund zal aantonen of de huidige reeks van Ajax een simpele reeks blijft, of dat er net als drie seizoenen geleden weer echt gedroomd mag worden van de Europese top', doelt het Spaanse medium op de finaleplek die binnen handbereik lag in 2019.

In Portugal wordt er vanwege de koppeling met Sporting Portugal natuurlijk ook geschreven over Ajax. Record vond dat Besiktas gespaard is door Ajax. 'Na de veegpartij van Ajax bij Sporting Portugal werd Besiktas met 2-0 verslagen, een magere uitslag gezien de scoringskansen die de ploeg van trainer Erik ten Hag gedurende de wedstrijd kreeg.'

Sporza kwam met een mooie vergelijking: 'Besiktas was een vogel voor de kat in Amsterdam. Ajax wilde voor eigen volk bewijzen dat de verwoestende zege in Lissabon geen toevalstreffer was geweest. In de Johan Cruijff Arena dacht het maar aan één facet van het spel: aanvallen. Met zes punten uit twee wedstrijden steekt Ajax zijn hand al uit naar de volgende ronde.'

Berghuis draagt bij aan krachtige wens: 'Ajax moet het nu gewoon halen'