Berghuis geniet van nieuwe Ajax-rol: 'Het is ook echt een mooie positie'
PRO

Steven Berghuis werd gisteren door Erik ten Hag verkozen tot Man van de Wedstrijd bij de overwinning van Ajax op Besiktas (2-0). De 29-jarige aanvaller had met een doelpunt en een assist een grote bijdrage aan de overtuigende zege van de Amsterdammers. Als nummer 10 heeft de Apeldoorner de smaak te pakken bij zijn nieuwe club.

Na de verrassende grote zege in Lissabon was de overwinning op Besiktas naar verwachting.

‘We speelden een goede eerste helft. In het begin kwamen we nog wel een keer goed weg, met die bal op de paal, maar verder hadden we de wedstrijd volledig in handen. We hadden het initiatief, op een manier zoals we Ajax kennen van de afgelopen weken. Besiktas op hun helft gehouden, veel kansen creëren en twee goals gemaakt. Het hadden er wel een paar meer kunnen zijn. Na rust namen we wat minder initiatief, en werden ook wat slordiger. We kregen dat momentum niet echt meer, maar toch nog wel een paar goede mogelijkheden. Als die vallen, dan krijg je dat weer. Dat bleef nu uit, waardoor het 2-0 bleef. Al met al een goede avond voor ons.’