Dit zijn de acht ploegen die nog in de race zijn voor de Champions League

Reacties

Met Chelsea en Villarreal zijn de laatste twee kwartfinalisten van de Champions League bekend. Dit zijn de acht clubs die vrijdag in de koker gaan voor de loting.

Dit zijn de acht ploegen die nog in de race zijn voor de Champions League
© Pro Shots

Chelsea bereikte de laatste acht dankzij een zege op Lille. Veel verrassender was de overwinning van Villarreal, dat met Juventus de laatste Italiaanse deelnemer uit het toernooi kegelde. Door late doelpunten van Gerard Moreno, Pau Torres en Arnaut Danjuma viel woensdag het doek voor de club van Matthijs de Ligt.

Een dag eerder slaagde ook Ajax er niet in om de laatste acht te bereiken. De Amsterdammers werden dinsdagavond uitgeschakeld door Benfica, dat vrijdag als grote underdog de loting toegemoet gaat zien.

De loting begint om 12.00 uur. Behalve de koppelingen voor de kwartfinale, wordt dan ook al duidelijk welke clubs elkaar in de halve finale spelen en wie de thuisspelende ploeg wordt tijdens de finale op zaterdag 28 mei in het Stade de France in Saint-Denis.

Deelnemers kwartfinale Champions League

Benfica
Bayern München
Liverpool
Manchester City
Real Madrid
Atlético Madrid
Villarreal
Chelsea

De kwartfinales van de Champions League worden gespeeld op dinsdag 5 en woensdag 6 april en op 12 en 13 april.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.