Bergwijn na debacle tegen FC Emmen: 'Dit is schandalig'

Steven Bergwijn kan met zijn hoofd niet bij het 3-3 gelijkspel van Ajax tegen FC Emmen. Toch heeft hij hoop dat het goedkomt bij Ajax. 'Deze wedstrijd moeten we vergeten', zegt hij bij ESPN.

FC Emmen
FC Emmen
3 - 3
Ajax
Ajax

'Ik snap het ook niet hoe dit kan, eerlijk gezegd. Maar als je ziet hoe we aan de tweede helft beginnen, verbaast het me niks. We hebben de hele tweede helft achter FC Emmen aangelopen, ik heb geen flauw idee wat we deden. Dit kan gewoon niet, dit is schandalig. In de eerste helft ging het prima, maar na rust startten we zo slecht. Ik heb er geen woorden voor', aldus een hevig teleurgestelde Bergwijn, die zijn ploeg een 1-3 voorsprong uit handen zag geven in Drenthe.

Of het kunstgras een excuus is voor het slechte resultaat? 'Nee, wij kunnen gewoon op kunstgras spelen. Het is bullshit, we moeten gewoon voetballen. Als we drie goals maken, moeten we gewoon met drie punten weggaan. Het is de zoveelste keer.'

Ajax heeft nu zeven tegendoelpunten in drie wedstrijden gekregen. 'Of dat Ajax onwaardig is? Ja, je hebt gelijk. Of het nog goedkomt? Sowieso. We krijgen nu het WK, daarna komen we fris terug. Ik ben wel blij met de break. Het WK staat hier los van, daar ga ik sowieso met een blij gevoel naartoe. Deze wedstrijd moeten we vergeten', besluit de 25-jarige Amsterdammer. Ajax herstart de competitie met een uitwedstrijd tegen NEC op 8 januari.