Belangrijke week breekt voor Barcelona aan op transfermarkt

Reacties

Barcelona hoopt deze week door te kunnen pakken op de transfermarkt. Nu er afgelopen donderdag tijdens de ledenvergadering groen licht kwam voor twee financiële operaties, ontstaat er in het budget weer ruimte om spelers aan te trekken.

Belangrijke week breekt voor Barcelona aan op transfermarkt
© Pro Shots

Met de transfervrije Andreas Christensen en Franck Kessié heeft Barça de eerste twee aanwinsten voor komend seizoen al binnen, maar de verdediger van Chelsea en middenvelder van AC Milan kunnen door de aanhoudende financiële problemen nog niet worden ingeschreven voor La Liga. Om diezelfde reden kon Barça de interesse in Leeds United-aanvaller Raphinha en Sevilla-verdediger Jules Koundé niet concreet maken.

Nu Barça van plan is om voor 30 juni tien procent van de tv-rechten van de hand te doen, is er binnenkort weer geld beschikbaar om zaken te doen. Directeur Mateu Alemany reist deze week daarom naar Engeland om met Leeds te praten over de transfer van Raphinha, weet Sport. De Premier League-club wil vijftig miljoen euro hebben voor de Braziliaanse international, Barça zet in op veertig miljoen euro en wil de deal snel rond maken.

De afgelopen weken verschenen er immers berichten dat ook andere clubs interesse hebben in Raphinha. Hetzelfde geldt voor Koundé, die met name bij Chelsea al langer in beeld is. Volgens Mundo Deportivo heeft de Franse international echter zijn zinnen gezet op een transfer naar Barcelona. Sevilla is bereid de 23-jarige verdediger bij het juiste bedrag te verkopen. Vooralsnog vragen de Andalusiërs zo'n 65 miljoen euro.

Jules Koundé in duel met Barcelona-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang.
© Pro Shots
Jules Koundé in duel met Barcelona-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang.

Dembélé & Umtiti
Tegenover de mogelijke komst van Koundé en Raphinha, staat het transfervrije vertrek van Ousmane Dembélé. De Franse vleugelspits zaaide afgelopen zaterdag twijfel over zijn toekomst te stellen dat hij bij Barcelona blijft, maar volgens Spaanse media is er geen enkele sprake van toenadering tussen beide partijen en wijst niets erop dat het aflopende contract van de 25-jarige Dembélé vóór 30 juni alsnog wordt verlengd.

Daarnaast is Barcelona nog altijd bezig om een oplossing te vinden voor de uitzichtloze situatie van Samuel Umtiti. De Franse verdediger verlengde zijn contract eerder dit jaar nog tot medio 2026 tegenover een salarisverlaging, maar zijn situatie is ook onder trainer Xavi uitzichtloos. Olympique Lyonnais heeft al langer interesse in de 28-jarige wereldkampioen, maar een akkoord over de terugkeer van Umtiti is nog niet bereikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Raphinha
Meer over Raphinha
Meer J. Koundé
Meer over J. Koundé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.