Rode kaart tegen Getafe komt Xavi duur te staan

Reacties

Xavi Hernández moet twee wedstrijden toekijken. De trainer van Barcelona heeft van de wedstrijdcommissie van de Spaanse voetbalbond (RFEF) zijn straf te horen gekregen voor zijn rode kaart in het duel met Getafe. Ook Raphinha moet twee duels brommen.

Rode kaart tegen Getafe komt Xavi duur te staan
© Pro Shots

Twintig minuten voor tijd werd Xavi door scheidsrechter César Soto Grado met een rode kaart weggestuurd. De reden daarvoor was dat hij 'met opgeheven armen protesterend zijn trainersvak verliet, nadat hij al een keer was gewaarschuwd'. Daarvoor heeft Xavi een schorsing van twee wedstrijden gekregen en een boete van zeshonderd euro. Daarnaast moet Barcelona zevenhonderd euro betalen aan de RFEF.

Xavi was echter niet de enige van Barcelona die werd weggestuurd tegen Getafe. In de eerste helft kreeg Raphinha ook al een rode kaart gepresenteerd. Hij krijgt eveneens een schorsing van twee duels voor 'het raken van zijn tegenstander met zijn arm met buitensporige kracht, terwijl er geen mogelijkheid was de bal te spelen.' Hem zijn dezelfde boetes opgelegd.

Het duel met Getafe werd er sowieso één om snel te vergeten voor Xavi. De Spaanse trainer uitte na afloop zijn woede over het uit de hand gelopen duel. Door de schorsing missen Xavi en Raphinha de komende twee wedstrijden van Barcelona. Zondag spelen de Catalanen thuis tegen Cádiz en een week later volgt een uitduel met Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.