'Barça stelt geduld Xavi op de proef: aankopen blijven voorlopig uit'

Reacties

Hoe graag Barcelona ook wil, de Spaanse topclub is financieel nog niet bij machte om spelers voor het nieuwe seizoen aan te trekken. Dat betekent dat onder anderen Robert Lewandowski moet wachten op een officiële aanbieding.

'Barça stelt geduld Xavi op de proef: aankopen blijven voorlopig uit'
© Pro Shots

De financiële situatie in Catalonië is nog altijd precair. Dat schrijft Sport. Barcelona stelt momenteel alles in het werk om de boekhouding te herstructureren. Dat betekent dat het kopen en registreren van nieuwe spelers op de kantoren van Camp Nou niet de hoogste prioriteit geniet. De transfers van Andreas Christensen (Chelsea) en Franck Kessié (AC Milan) zijn in principe afgerond, maar kunnen boekhoudkundig nog niet worden verwerkt.

Als het nieuwe seizoen in La Liga vandaag van start zou gaan, zouden beide spelers niet speelgerechtigd zijn in de competitie. Dat probleem deed zich in aanloop naar het huidige seizoen ook al voor. Toen kon onder anderen Memphis Depay nog maar net op tijd worden ingeschreven. Toch is Mateu Alemany niet in paniek. De directeur voetbalzaken verwacht dat de financiële blokkade halverwege volgende maand wordt opgeheven en dat Barça vanaf 15 juni de transfermarkt op kan.

Intensiveren
Dat is ook de boodschap die Alemany aan de spelers en hun zaakwaarnemers heeft medegedeeld. Vanaf die datum zou Barcelona genoeg financiële marge moeten hebben om toe te slaan. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de inkomstenbronnen te intensiveren. Dat doet de club door bijvoorbeeld 49 procent van de Barça Licensing & Merchandising (BLM) af te stoten. Ondertussen nemen Christensen, Kessié en Lewandowski plaats in de wachtkamer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.