Barça krijgt groen licht voor plan dat honderden miljoenen moet opleveren

Reacties

De leden Barcelona hebben donderdagavond tijdens een speciaal ingelaste vergadering toestemming verleend aan de verkoop van 49,9 procent van de licentie- en merchandise-afdeling van de club en 25 procent van de tv-rechten.

Barça krijgt groen licht voor plan dat honderden miljoenen moet opleveren

Het is volgens voorzitter Joan Laporta een belangrijke stap om Barça weer gezond te maken. Tijdens zijn openingstoespraak benadrukte de bestuurder dat het belangrijk was dat de socio's hun toestemming zouden geven. 'Deze club heeft een uitzonderlijk vermogen om inkomen te genereren. We kunnen dit allemaal doen zonder onze onafhankelijkheid te verliezen', zei Laporta. Om die reden ging Barcelona niet in zee met CVC, dat een collectieve deal sloot met La Liga.

In plaats daarvan wil Barça een deel van de tv-rechten en de merchandisingtak zelf verkopen. Het is volgens Laporta een belangrijke stap richting het gezond maken van de club. 'En dat kunnen we dan sneller doen dan verwacht. Als we aan deze twee hendels kunnen trekken, kunnen we weer competitief zijn. Barça is nu een Formule 1-auto zonder benzine, waarvan de motor in beslag is genomen. We hebben de auto nu weer opgestart, op deze manier kunnen we de club weer tot leven wekken.'

De deals die Barcelona wil sluiten, hebben een aanzienlijk kortere looptijd dan de miljoenendeal die La Liga voor een periode van vijftig jaar afsloot met investeringsfonds CVC. Nu zou Barça de tv-rechten binnen 25 jaar weer helemaal in eigen bezit hebben. Volgens Laporta heeft de club minstens 600 miljoen euro nodig en gaan deze twee operaties dat minimaal opleveren. De tv-rechten zouden ruim 500 miljoen euro waard zijn, de verkoop van de BLM-tak 200 à 300 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.