Barça verre van bankroet: 'Het is een geldmachine'

Reacties

La Liga-voorzitter Javier Tebas heeft zich positief uitgelaten over de financiële situatie van Barcelona. Opvallend, omdat hij nog geen maand geleden veel stof deed opwaaien met een uitspraak over een eventuele transfer van Robert Lewandowski.

Barça verre van bankroet: 'Het is een geldmachine'
© Pro Shots

Tebas had gesteld dat Barça niet eens zaken kon doen met Bayern München om Lewandowski naar Camp Nou te halen, omdat de financiële situatie van de club niet sterk genoeg is. Voorzitter Joan Laporta van Barcelona verzocht Tebas vriendelijk om zich niet met de transferzaken van zijn club te bemoeien.

Over Barça-transfers praatte Tebas niet tijdens een door Marca georganiseerd sportfestival, maar hij ging wel in op de financiële situatie van de club. Die is rooskleuriger dan hij misschien in het verleden heeft uitgesproken. 'Barcelona bankroet? Als ze gewoon binnen de lijntjes kleuren, gaan ze slagen in het financieel herstel. De club is een geldmachine', doelt de beleidsbepaler van La Liga op de hoge omzet die Barcelona buiten de coronatijden om draaide.

Mede door de coronapandemie zette Barcelona een recordverlies van 481 miljoen euro neer over het seizoen 2020/21. Die klap dreunt nog na, want door de regelgeving van La Liga heeft de club opeens veel minder te besteden, ook als het gaat om salaris. 'Maar als ze enkele aanpassingen doen, kunnen ze nieuwe spelers halen', weet Tebas. De voorzitter van La Liga doelt daarbij op de verkoop van spelers, maar ook een transfervrij vertrek van enkele grootverdieners kan al schelen in de kosten. Ousmane Dembélé is daar een voorbeeld van: zijn contract loopt na dit seizoen af en het lijkt van een vertrek uit Catalonië te komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.