La Liga wil Premier League achterna en bekrachtigt controversiële miljardendeal

Reacties

Ondanks protesten van Barcelona, Real Madrid en de Spaanse voetbalbond RFEF heeft La Liga de deal met investeringsfonds CVC Capital Partners officieel bekrachtigd.

La Liga wil Premier League achterna en bekrachtigt controversiële miljardendeal

In ruil voor 2,7 miljard euro krijgt CVC ruim tien procent van de aandelen in zijn bezit. Van dat bedrag vloeit negentig procent door naar 38 van de 42 clubs uit de twee hoogste divisies van het Spaanse profvoetbal. Alleen Barcelona, Real Madrid, Athletic de Bilbao en een nog onbekende club zijn niet akkoord gegaan met de voorwaarden. La Liga-voorzitter Javier Tebas wijt de afwijzing van de Spaanse grootmachten aan hun plannen voor de Super League.

Kiezen de vier bovengenoemde clubs er inderdaad voor om de overeenkomst te negeren, dan ligt de investering volgens Tebas waarschijnlijk op 2,1 of 2,2 miljard. Door de deal wordt CVC officieel partner van La Liga en (bijna) alle clubs met als doel de wereldwijde groei te stimuleren en de transformatie naar een wereldwijd digitaal entertainmentbedrijf voort te zetten.

'Het is een strategische overeenkomst die onze clubs van meer liquide middelen zal voorzien om zo de aantrekkingskracht van onze competitie te vergroten', zei Tebas donderdag tijdens de persconferentie. 'Het is de boost die we nodig hebben om van La Liga uit te laten groeien tot de aantrekkelijkste voetbalcompetitie ter wereld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.