Barça en Real spreken zich uit tegen miljardendeal La Liga

Reacties

Barcelona en Real Madrid hebben donderdagavond bevestigd wat al in Spaanse media stond: zij zijn niet blij met de deal die La Liga sloot met investeringsfonds CVC Capital Partners.

Barça en Real spreken zich uit tegen miljardendeal La Liga
© Pro Shots

Die levert La Liga een kapitaalinjectie van 2,7 miljard euro op, maar de voorwaarden waaronder dat geld vrijkomt zorgen ervoor dat Barça en Real nu allebei met een statement zijn gekomen waarin ze hun onvrede hebben geuit over de gang van zaken.

Barça stelt dat de operatie niet afdoende is besproken met de clubs, die de tv-rechten immers in bezit hebben, en dat de contractduur van vijftig jaar veel te lang is. En dus spreken de Catalanen hun verrassing uit over de deal die La Liga heeft gesloten.

Ook Real is niet blij dat de overeenkomst zonder medeweten van de clubs is afgesloten. 'De clubs hebben het exlusieve recht op de commercialisatie van de tv-rechten voor een periode van drie jaar. Dit akkoord onttrekt 10,95 van de rechten voor vijftig jaar.'

Dat is volgens Real tegen de wet. Ook is De Koninklijke niet blij de manier waarop de deal is uitonderhandeld en de voorwaarden ervan. De looptijd van het contract van vijftig jaar is eveneens een doorn in het oog. 'Real Madrid kan zo'n operatie niet steunen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.