'Barça en Real helemaal niet blij met miljardendeal La Liga'

Reacties

Bij Barcelona en Real Madrid is volgens Spaanse media met argwaan gereageerd op de deal die La Liga woensdag afsloot met een investeringsfonds over een kapitaalinjectie van 2,7 miljard euro.

'Barça en Real helemaal niet blij met miljardendeal La Liga'
© Pro Shots

In ruil voor dat bedrag krijgt CVC Capital Partners tien procent van de aandelen in zijn bezit. De clubs kunnen negentig procent van het geld onder elkaar verdelen. Barça zou zo'n 270 miljoen euro krijgen, Real circa 260 miljoen euro. Het leek welkom nieuws gezien de gevolgen van de coronacrisis, maar de twee grootmachten zijn volgens verschillende Spaanse media helemaal niet blij met de deal.

Officieel hebben Barça en Real nog geen standpunt naar buiten gebracht, maar beide clubs gaan de deal wel bestuderen. Zo zou de contactduur van veertig jaar in de ogen van de Catalanen buiten alle proporties zijn en bestaat in Camp Nou de vrees dat vooral La Liga en voorzitter Javier Tebas profiteren van de deal. Het zou zelfs een move zijn om het Super League-project de doodsteek toe te dienen.

Real op zijn beurt is ook niet blij met de deal, omdat het volgens verschillende Spaanse media nooit is geïnformeerd over de op handen zijnde kapitaalinjectie. Ook in Madrid leeft het gevoel dat een deal met de looptijd van veertig jaar wel erg lang is, bovendien zouden de tv-rechten gevaar lopen. Real zou zelfs overwegen een rechtszaak aan te spannen, al moet onderzoek eerst uitwijzen of dit nodig is.

Messi
Cadena COPE meldt daarnaast dat De Koninklijke meent dat vooral Barça profiteert van deze deal. Op deze manier zou het contract van Lionel Messi immers kunnen worden rondgemaakt. AS schrijft echter dat de Blaugranas elk verband met het contract van Messi en het regristeren van de vier aanwinsten Sergio Agüero, Memphis Depay, Eric García en Emerson Royal afwijst.

Inmiddels hebben beide clubs hun ongenoegen ook uitgesproken in een statement. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.