Belangrijke concurrent De Ligt wekenlang aan de kant bij Bayern

Reacties

Bayern München kan de komende weken niet beschikken over Lucas Hernández. De 26-jarige verdediger heeft een spierblessure overgehouden aan het Champions League-duel met Barcelona (2-0).

Belangrijke concurrent De Ligt wekenlang aan de kant bij Bayern
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 0
Barcelona
Barcelona

Hernández opende daarin de score en maakte ook een goede indruk op Duitse media. Vlak voor het laatste fluitsignaal was echter te zien dat de Franse international naar zijn hamstring greep. Onderzoek heeft uitgewezen dat Hernández een spierscheuring heeft opgelopen, meldt de Duitse recordkampioen woensdagmiddag.

Het betekent dat Matthijs de Ligt een belangrijke concurrent ziet wegvallen. Hernández moest in de laatste twee Bundesliga-duels voorrang verlenen aan de Oranje-international, maar startte in de CL-duels met Internazionale en Barcelona wel in de basis. Volgens Bild zal het zes weken duren voordat de voormalig speler van Atlético Madrid terug is.

Met Dayot Upamecano kwam de andere concurrent van De Ligt ook niet ongeschonden uit de strijd. De Franse verdediger liep door de mixed zone met een bandage om zijn knie, maar kan de training volgens Bayern in de komende dagen hervatten. Dat geldt ook voor rechtsback Benjamin Pavard, die zich na een botsing moest laten vervangen door Noussair Mazraoui.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.