Bayern wordt na rust wakker en is Barcelona weer de baas

Bayern München heeft dinsdag een nieuwe aanval van Barcelona afgeslagen. De Catalaanse ploeg drukte een overwicht in de eerste helft niet uit in doelpunten en kreeg daar na rust de rekening van gepresenteerd door de formatie van trainer Julian Nagelsmann.

Bayern München
2 - 0
Barcelona
Barcelona

Bayern - Barcelona was natuurlijk een speciale wedstrijd voor Robert Lewandowski, die afgelopen zomer na een lange soap Bayern na acht jaar verruilde voor Barça. Nu keerde de Pool terug in de Allianz Arena als basisspeler van de bezoekers uit Spanje. Frenkie de Jong stond niet in de basis. Bij Bayern zat Matthijs de Ligt op de bank na vier basisplaatsen op rij. Ook Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui keken toe. Dayot Upamecano en Lucas Hernández vormden het centrum van de Beierse club.

Bayern won vorig seizoen in de groepsfase nog twee keer zonder problemen met 3-0. Maar, zoals Nagelsmann vooraf al zei, Barcelona is veranderd. Het is niet meer de ploeg van Ronald Koeman die een jasje had uitgedaan. Dat was in de beginfase van het duel in München te zien. Barcelona deelde de lakens uit. Dat leverde kansen op voor Pedri en Lewandowski. Manuel Neuer trad met zijn voet reddend op toen Pedri voor zijn neus stond, terwijl Lewandowski tot twee keer toe zelf faalde in de afronding.

Na twintig minuten moest Bayern al noodgedwongen wisselen. Benjamin Pavard kon niet verder en werd vervangen door Mazraoui, die zo een kans kreeg in de Champions League. De rechtsback toonde richting de rust zijn waarde door zich voor een schot van Lewandowski te gooien en zo een gevaarlijke situatie in de kiem te smoren. Zo stond het na 45 minuten nog 0-0 en was Barcelona de betere ploeg. De beste kans voor Bayern was voor Marcel Sabitzer, die na een pass van Leroy Sané naast het doel van Marc-André ter Stegen vuurde.

Zo dicteerde Barcelona in de eerste helft, maar het was Bayern dat vijf minuten na rust de score opende uit een hoekschop. Joshua Kimmich nam die vanaf de linkerkant, waarna er bij de bezoekers veel fout ging. Lucas Hernández werd compleet vrij gelaten en kopte zo ongehinderd de 1-0 binnen. Keeper Marc-André ter Stegen tastte mis en zo kwam Bayern op voorsprong voor het eigen publiek.

Trainer Xavi Hernández zal zich achter de oren hebben gekrabd na de 1-0 van Bayern. Barça had voor rust weinig te duchten van de thuisploeg, maar nog geen vier minuten na de openingstreffer verdubbelden de Duitsers de score. Binnen enkele tellen had Bayern het doel van Barça bereikt. Dat begon bij Jamal Musiala en de naar de as getrokken Sané. Musiala gaf een steekpass waar Sané achteraan ging. De aanvaller klopte de Catalaanse defensie en schoof de bal achter Ter Stegen: 2-0.

Na de 2-0 greep Xavi in en bracht hij De Jong in de ploeg voor Gavi. Daarnaast viel Ferran Torres in voor Raphinha. Bijna meteen deed Barça daarna iets terug. Pedri kreeg de bal met wat geluk mee van Lewandowski en schoot, maar raakte de paal. Verder dan die poging kwam Barça niet meer. Na de 0-2 bij Internazionale won Bayern zo ook de tweede groepswedstrijd. Barça versloeg Viktoria Plzen vorige week met 5-1, maar bleef nu steken op drie punten.