Bayern zwaait na akkoord met Barcelona iconische Lewandowski uit

Reacties

Na maandenlang getouwtrek heeft Robert Lewandowski zijn transfer naar Barcelona te pakken. Bayern München heeft de overgang van de aanvaller bevestigd.

Bayern zwaait na akkoord met Barcelona iconische Lewandowski uit
© Pro Shots

Bayern München wilde best meewerken met een vertrek van de 33-jarige Lewandowski, maar wilde de ster ook niet voor een appel en een ei laten gaan. Diverse aanbiedingen werden afgeslagen, maar nu is er dus een (mondeling) akkoord bereikt. Naar verluidt gaat er met de transfer een som van circa vijftig miljoen euro gemoeid.

'Het is goed voor beide partijn om duidelijkheid te hebben', bevestigt Bayern-voorzitter Herbert Hainer de aanstaande overgang van de Poolse spits. 'We hebben Robert hem vrijgegeven. Er ligt een mondeling akkoord met Barcelona, het contract moet nog worden ingevuld', zegt directeur Oliver Kahn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 33-jarige Lewandowski, die ook in beeld was bij Chelsea en Paris Saint-Germain, wordt na Andreas Christensen, Franck Kessié en Raphinha de vierde zomeraanwinst van Barcelona. De Catalaanse club bevestigde het principeakkoord, waarbij een medische keuring en de handtekeningen de laatste formliteiten zijn. In Camp Nou wordt hij een nieuwe concurrent voor onder anderen Memphis Depay.

Bayern neemt zodoende afscheid van een van de meest iconische spitsen in zijn geschiedenis. Lewandowski kwam in 2014 transfervrij over van Borussia Dortmund en schoot record na record aan diggelen. Na Gerd Müller is hij met 344 treffers topscorer aller tijden van Der Rekordmeister en Lewa werd liefst zeven keer topscorer van de Bundesliga.

Lewandowski nam zaterdag afscheid van zijn mede-spelers bij Bayern. 'Deze acht jaar waren bijzonder. Het is niet iets om niet te vergeten', zei de Pool. 'Na het trainingskamp met Barcelona in de Verenigde Staten zal ik terugkomen om goed afscheid te nemen van iedereen.'

De Pool werd met Bayern acht keer kampioen en won verder onder meer de Champions League van 2019/2020. In de finale in Lissabon werd Paris Saint-Germain toen met 0-1 verslagen. Lewandowski had in Beieren nog een contract voor één seizoen, maar lijkt er dus voor te kiezen om zijn carrière af te sluiten in Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.