Treffer Dumfries bezorgt Inter eenvoudige avond

Reacties

Internazionale heeft dinsdagavond gedaan wat het moest doen. Mede door een goal van Dumfries wonnen de Nerazzurri met 0-2 van Viktoria Plzen. Die uitslag viel nog vrij laag uit, want Inter was negentig minuten lang de baas tegen de Tsjechen, die bovendien een half uur in ondertal speelden.

Treffer Dumfries bezorgt Inter eenvoudige avond
© Pro Shots
Viktoria Plzen
Viktoria Plzen
0 - 2
Internazionale
Internazionale

Zonder grote kansen nam Internazionale al snel de overhand in Tsjechië. De ploeg van Simone Inzaghi was al gevaarlijk door een goede rush van Denzel Dumfries, die net voor de zestien gestuit werd. Niet veel later was het raak voor de Italianen. Edin Dzeko stuurde een schot vanaf de rand van de zestien knap in de verre hoek. De Italianen hadden vervolgens de touwtjes in handen, maar konden hun overwicht niet verder uitdrukken in de stand.

Direct na rust was Milan Skriniar heel dicht bij de 0-2. De verdediger kreeg in de vijfmeterzone een rebound voor zijn voeten, maar schoot nipt naast. Ook Dumfries kreeg een goede kopkans, maar de Nederlander verzuimde eveneens om de ploeg in veilige haven te brengen. Na een uur verloor Viktoria Pavel Bucha met een rode kaart. Hij beging een smerige charge op Nicolò Barella.

Twintig minuten voor tijd volgde de beslissing. Dumfries stoomde op aan de rechterkant, werd aangespeeld en deze grote kans was wél aan de Rotterdammer besteed. Hij schoof de bal rustig langs de doelman, hard genoeg dat de inglijdende Slavia-verdediger hem nog wel kon toucheren maar niet meer keren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Inter speelde de wedstrijd daarna rustig uit. Met drie punten kunnen de mannen van Inzaghi voorzichtig omhoog kijken, waar Bayern München en Barcelona later op de dinsdagavond de degens kruisen. Voor Viktoria Plzen lijkt de situatie nu al vrij uitzichtloos.

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
18-2
+16
18
2
Internazionale
6
3
1
2
10-7
+3
10
3
Barcelona
6
2
1
3
12-12
0
7
4
Viktoria Plzen
6
0
0
6
5-24
-19
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.