De Ligt ziet concurrenten en Mazraoui uitblinken bij onrustig 'FC Hollywood'

Reacties

Bayern München gaf dinsdagavond nog maar eens een vervolg aan de uitstekende prestaties in de Champions League. Toch was er na de 2-0 overwinning op Barcelona weer genoeg om over na te praten bij FC Hollywood. En dan zag Matthijs de Ligt zijn concurrenten nog geblesseerd raken.

De Ligt ziet concurrenten en Mazraoui uitblinken bij onrustig 'FC Hollywood'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 0
Barcelona
Barcelona

De Ligt zag vanaf de bank hoe Dayot Upamecano en Lucas Hernández centraal achterin indruk maakten bij het weerzien met Robert Lewandowski. De twee Franse internationals kregen lovende kritieken van de Duitse media. Zo besliste Upamecano, die enigszins verrassend de voorkeur kreeg boven De Ligt, de tweestrijd met de Poolse superster volgens Sport1 in zijn voordeel met een 'foutloos optreden'. 'Wat een gigant!'

Ook Hernández, maker van de openingstreffer en defensief eveneens 'nauwelijks op een fout te betrappen', maakte indruk. Vlak voor het laatste fluitsignaal greep de 26-jarige verdediger echter naar zijn hamstring. Trainer Julian Nagelsmann vreest voor een serieuze blessure. 'Luci voelde iets scheuren, dus ik ga ervan uit dat er iets is.' Upamecano liep na afloop ook rond met een ingetapete knie, maar zei dat hij gewoon een tik had gehad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo lijkt De Ligt niet te hoeven vrezen voor een lange periode op de bank na het ijzersterke optreden van zijn twee concurrenten. Ook voor Noussair Mazraoui lonkt meer speeltijd. De ex-Ajacied kwam dinsdag al vroeg binnen de lijnen voor Benjamin Pavard, die in botsing kwam met Marcos Alonso, en maakte zowel in aanvallend als verdedigend opzicht een goede indruk. 'Een duidelijke aanbeveling voor meer speeltijd', aldus Sport1 over de Marokkaanse rechtsback.

FC Hollywood
De concurrentie is hevig bij Bayern. Dat zorgde in aanloop naar het duel met Bayern voor ophef. Duitse media trokken op basis van uitspraken van Leon Goretzka de conclusie dat het onrustig was in de kleedkamer. De van een knieblessure herstelde Duitse middenvelder had vorige week na zijn invalbeurt tegen Internazionale gezegd dat hij klaar was voor een basisplaats. Die kreeg hij tegen VfB Stuttgart, maar tegen Barça kreeg Marcel Sabitzer weer de voorkeur.

Van onvrede in de selectie is echter geen sprake, maakte Goretzka dinsdagavond duidelijk. 'Ik had eerst besloten er niets over te zeggen, maar ik kan het toch niet helpen', zei de 26-jarige international, die halverwege binnen de lijnen kwam voor Sabitzer. 'Mijn uitspraak is volledig uit zijn verband gerukt. Ik heb geen probleem met de trainer. Dat er dan hele verhalen verschijnen over problemen in de kleedkamer, irriteert me enorm. We kunnen heel goed met elkaar overweg.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo is het ene relletje de kop ingedrukt, maar Bayern heeft niet voor niets de bijnaam FC Hollywood. De reactie van Leroy Sané op zijn wissel zorgde dinsdagavond voor ophef. De Duitse vleugelspits schopte een flesje omver, nadat Nagelsmann hem in de tachtigste minuut naar de kant had gehaald en verdween na wat high fives direct de kleedkamer in. 'Ik was niet boos over mijn wissel', drukte Sané speculaties de kop in. 'De goal was mooi, maar ik was niet volledig tevreden met mijn spel.'

Zo is er altijd wel iets te beleven bij Bayern. Feit blijft dat de prestaties in het miljardenbal ongekend zijn. Zo was het alweer de vijfde zege op rij in onderlinge confrontaties met Barcelona, een primeur in Europa. Nog indrukwekkender is de ongeslagen reeks in de groepsfase van de Champions League. Door de 2-0 zege op de Catalanen bedraagt die nu dertig (!) wedstrijden. Paris Saint-Germain was in september 2017 de laatste die Bayern in een groepswedstrijd versloeg: 3-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Meer N. Mazraoui
Meer over N. Mazraoui
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.