Makkelie mikpunt van kritiek bij Barcelona na discutabel besluit in München

Scheidsrechter Danny Makkelie heeft zich dinsdag niet populair gemaakt bij Barcelona. De Catalaanse krant Mundo Deportivo pakt na de verliespartij bij Bayern München uit met de rol van de Nederlandse arbiter in de Allianz Arena.

Bayern München
2 - 0
Barcelona
Barcelona

Op slag van rust, bij een 0-0 stand, bracht Bayern-verdediger Alphonso Davies Ousmane Dembélé ten val in het strafschopgebied, maar Makkelie zag geen reden om de bal op de stip te leggen. Tot ongenoegen van de protesterende spelers van Barcelona greep VAR Pol van Boekel ook niet in.

Mundo Deportivo haalt aan dat de protesten van Barça 'aan dovemansoren waren gericht' en bracht de rol van Makkelie bij Real Madrid-Paris Saint-Germain (vorig seizoen)  in herinnering. Toen scoorde Karim Benzema na een aanvaring met Gianluigi Donnarumma. Barcelona-trainer Xavi Hernández ging vlak voor de tweede helft met Makkelie in gesprek en maakte daarbij ook handgebaren die verwezen naar de VAR.

Alphonso Davies brengt Ousmane Dembélé ten val, maar Danny Makkelie (op de achtergrond) kent geen strafschop toe.

Discussie
Bayern-verdediger Lucas Hernández reageerde na de wedstrijd op het discutabele moment. 'Itu, het was een penalty', zei de Fransman al lachend bij Cadena Ser, waar hij sprak met oud-scheidsrechter Iturralde González. Bij Cadena COPE ging doelpuntenmaker Hernández serieuzer op de situatie: 'Ik heb het niet goed gezien, maar de scheidsrechter heeft niet gefloten en de VAR heeft ook niets gezien. Dan kun je praten wat je wilt, maar het is zoals het is. Barcelona speelde goed, maar uiteindelijk moet je ook efficiënt zijn voor het doel.'

Matthias Sammer, analist bij de Duitse tv én adviseur bij Borussia Dortmund, nam het op voor Makkelie. 'Er was weliswaar contact, maar Makkelie floot erg genereus. Hij vindt niet elk contact een overtreding', aldus de voormalig Bayern-directeur. Der Rekordmeister zegevierde door twee doelpunten in de tweede helft van Hernández en Leroy Sané.