Bayern München neemt afscheid van Blind

Reacties

Bayern München heeft Daley Blind en João Cancelo vrijdagmiddag uitgezwaaid. De Portugees keert terug naar Manchester City, Blind is vanaf zaterdag transfervrij.

Bayern München neemt afscheid van Blind
© Pro Shots

Het contract van Blind bij Ajax werd in januari ontbonden, waarna de ervaren verdediger de transfervrije overstap naar München maakte. De 33-jarige Amsterdammer kwam op voorspraak van Julian Nagelsmann naar de Allianz Arena, maar een paar maanden later werd de Duitse oefenmeester al ontslagen en opgevolgd door Thomas Tuchel.

In een half jaar tijd kwam Blind tot vijf officiële optredens voor Bayern van in totaal 157 minuten. De 101-voudig Oranje international tekende een contract tot deze zomer en neemt nu dus afscheid van de Duitse kampioen. Blind (33) kan transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever.

Ook Cancelo is klaar in München. De Portugese vleugelverdediger maakte op Deadline Day van de winterwindow de verrassende overstap vanaf Manchester City en speelde 21 duels voor Bayern. Cancelo heeft in Manchester nog een contract tot medio 2027, maar de verwachting is dat hij een nieuwe club gaat zoeken, aangezien zijn rol onder Pep Guardiola is uitgespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer D. Blind
Meer over D. Blind
Meer João Cancelo
Meer over João Cancelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.