Barcelona-directeur spreekt zich uit over situatie Frenkie de Jong

Reacties

Barcelona-directeur Mateu Alemany heeft zondagavond gereageerd op de berichten dat Frenkie de Jong in de zomer zou mogen vertrekken uit Camp Nou. Ook ging de beleidsbepaler in op de mogelijke komst van Robert Lewandowski.

Barcelona-directeur spreekt zich uit over situatie Frenkie de Jong
© Pro Shots

Alemany sprak met de Spaanse media rondom het laatste competitieduel met Getafe (0-0 gelijkspel) en werd gevraagd naar de situatie van De Jong, die voor honderd miljoen euro zou mogen vertrekken uit Camp Nou. Net als Xavi benadrukte de technisch directeur dat de 25-jarige middenvelder een belangrijke speler is voor Barcelona, maar dat de financiële situatie van de club ook in ogenschouw moet worden genomen.

'We hebben op dat vlak nog geen enkele beslissing genomen', liet Alemany weten. 'Frenkie heeft veel kwaliteit en is een belangrijke speler. We zullen het per situatie bekijken. We weten op welke plekken we de selectie willen versterken, maar we worden beperkt door de financiële fair play. We zullen geduldig moeten zijn en moeten afwachten. We zullen met de coach en de technische leiding gaan zitten om de situatie te analyseren.'

Lewandowski
Barcelona zal zich in ieder geval proberen te versterken om volgend jaar weer mee te kunnen doen om te prijzen, verzekerde Alemany. De komst van Lewandowski zou in dat plaatje passen. Volgens Duitse en Spaanse media heeft de Poolse topschutter al een contractvoorstel van Barça op zak nu hij duidelijk heeft gemaakt dat hij zijn contract bij Bayern München niet zal verlengen, maar volgens Alemany is er nog niks rond.

'We hebben het volste respect voor de spelers die nog een contract hebben bij andere clubs. De markt opent als het seizoen ten einde is, dan hoop ik onze doelstellingen te verwezenlijken. Voor nu praten we liever niet over de transferperiode, die nog lang gaat duren, dat is wel zeker.' Wel verzekerde Alemany dat de club 'er bovenop zal zitten' in de zomermaanden. 'Want het is duidelijk dat we het team moeten versterken.'

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.