Xavi gaat in op transferberichten over Frenkie de Jong en Lewandowski

Reacties

Xavi heeft zaterdagmiddag gereageerd op het bericht dat Frenkie de Jong voor honderd miljoen euro zou mogen vertrekken bij Barcelona. De trainer van de Catalanen benadrukte nogmaals dat hij de Oranje-international een belangrijke speler vindt, maar voegde daaraan toe dat de financiële situatie van de club ook een rol speelt.

Xavi gaat in op transferberichten over Frenkie de Jong en Lewandowski
© Pro Shots
Getafe
Getafe
0 - 0
Barcelona
Barcelona

Zoals bekend heeft Barcelona al tijden grote problemen om de begroting rond te krijgen. Een klapper op de transfermarkt zou daarom zeer welkom zijn. De Jong is volgens Spaanse media een speler die die benodigde miljoenen in het laatje zou kunnen brengen. Erik ten Hag zou de ex-Ajacied graag naar Manchester United zien komen, terwijl Paris Saint-Germain ook geïnteresseerd zou zijn. Voor honderd miljoen zou de 25-jarige middenvelder mogen vertrekken, viel vrijdag te lezen op de voorpagina van Sport.

Xavi werd zaterdag tijdens zijn vooruitblik op het duel met Getafe gevraagd naar de toekomst van De Jong en herhaalde wat hij onlangs ook al zei, toen de veertigvoudig international voor het eerst in verband werd gebracht met United. 'Voor mij is hij een heel belangrijke speler. Hij is bijna altijd basisspeler, tenzij er wordt gerouleerd. Hij is een fundamentele speler, maar je hebt ook te maken met de financiële situatie van de club. Niet alleen voor Frenkie, maar in het algemeen. Ik ben erg van hem gecharmeerd, maar we gaan zien hoe de situatie is.'

Lewandowski
Xavi erkende dat er ook spelers zijn die 'onaantastbaar' zijn en niet mogen vertrekken. 'Maar je moet ook naar de economische situatie kijken en welke ruimte je hebt om te manoeuvreren.' Barça wil zich immers ook versterken, zo aast het op Robert Lewandowski. De Poolse spits heeft volgens Duitse media aan Bayern München laten weten dat hij zijn in 2023 aflopende contract niet zal verlengen en zou zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar Camp Nou, waar naar verluidt een driejarig contract voor hem klaarligt.

Het is een lange looptijd voor een speler die in augustus 34 jaar wordt, maar Xavi ziet daar geen probleem in. 'Ik heb Dani Alves ook aangetrokken op zjin 38ste. Leeftijd is niet belangrijk, het gaat om prestaties. Spelers zorgen tegenwoordig zo goed voor zichzelf, ze worden elk jaar professioneler. Ibrahimovic, Modric, Dani Alves, ze presteren allemaal op hoog niveau bij grote clubs. Cristiano en Messi ook. Leeftijd is niet belangrijk. Het belangrijkste is of een speler ons beter maakt.' En dat lijkt met Lewandowski wel het geval.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
6
Real Sociedad
38
17
11
10
40-37
+3
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.