Frenkie op voorpagina in Spanje: voor dit bedrag wil Barça hem verkopen

Reacties

De toekomst van Frenkie de Jong blijft onderwerp van gesprek in Spanje. Hoewel Xavi zich onlangs uitsprak voor een langer verblijf van de Oranje-international, is het verkopen van de 24-jarige middenvelder wel degelijk een serieuze optie voor Barcelona.

Frenkie op voorpagina in Spanje: voor dit bedrag wil Barça hem verkopen
© Pro Shots

Om die reden staat De Jong vrijdag wederom op de voorpagina van Sport, met een prijskaartje van 100 miljoen euro. Barça denkt dat dit op de huidige markt een realistisch bedrag is. Clubs die in Camp Nou aankloppen voor de ex-Ajacied, zullen de hoofdprijs moeten betalen.

De interesse van Manchester United heet het meest serieus te zijn, maar de toekomstige club van Erik ten Hag heeft nog geen bod uitgebracht. Op de achtergrond speelt ook de belangstelling van Paris Saint-Germain, dat drie jaar geleden ook al achter De Jong aanzat toen hij voor Barcelona koos.

De voorpagina van Sport.
De voorpagina van Sport.

De reden dat Frenkie nu in de etalage staat, is puur financieel. Barça heeft het geld nodig en de ex-Ajacied is een van de spelers in de selectie met de hoogste martkwaarde. Bovendien heeft Xavi met Gavi en Pedri genoeg alternatieven, in de wetenschap dat Franck Kessíe (transfervrij, AC Milan) daar nog bijkomt.

Barça mag hem dan willen verkopen, zelf wil De Jong volgens de berichtgeving uit Spanje helemaal niet weg. De veertigvoudig international is vastberaden te slagen in Camp Nou en ook het leven in de Catalaanse hoofdstad bevalt hem goed. Een transfer is dan ook lang geen uitgemaakte zaak.

In maart sprak De Jong, die nog vier jaar vastligt, zich al uit over zijn toekomst. 'Je hoort natuurlijk wel eens berichten uit de media, maar ik ben hartstikke blij bij Barcelona en het liefst speel ik hier zo lang mogelijk. Het leven is fantastisch hier. Er zijn voor een voetballer weinig betere plekken dan Barcelona.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.