Toekomst Frenkie de Jong blijft gemoederen bezighouden in Spanje

Reacties

Er wordt de afgelopen dagen in Spaanse media continu geschreven over de toekomst van Frenkie de Jong. Barcelona zou van plan zijn om de middenvelder aan te bieden bij andere clubs. Officieel is dat nog niet gebeurd, maar Europese topclubs zouden wel een bod voorbereiden. Volgens de Spaanse krant Sport is nu ook Juventus geïnteresseerd.

Toekomst Frenkie de Jong blijft gemoederen bezighouden in Spanje
© Pro Shots

De Jong wordt al langer in verband gebracht met een vertrek bij Barcelona. Hoewel trainer Xavi Hernández eerder aangaf niets te willen weten van alle geruchten blijft de toekomst van de Nederlander de gemoederen bezighouden. Bayern München werd al aan hem gelinkt en onlangs stond De Jong op de voorpagina van Sport vanwege vermeende interesse van Manchester United, waar Erik ten Hag komend seizoen aan het roer staat.

Nu zou ook Juventus denken aan De Jong. Volgens Sport is het nog meer een wens dan een reële optie voor De Oude Dame, die de transfersom van de middenvelder op dit moment niet zou kunnen ophoesten. Naar verluidt wil Barcelona, als De Jong mag vertrekken, zeventig miljoen euro ontvangen. Juventus denkt wel na over een mogelijke spelersruil, zoals in 2020 gebeurde met Arthur Melo en Miralem Pjanic.

De Jong maakte een miljoenentransfer naar Barcelona, nadat hij in het seizoen 2018/19 onder Ten Hag zijn grote doorbraak kende en met Ajax de halve finale van de Champions League bereikte. In Camp Nou is hij inmiddels bezig aan zijn derde seizoen. De Jong kwam dit seizoen tot 44 optredens in alle competities, waarin hij vier keer soorde en vijf assists gaf. Zijn contract loopt nog door tot medio 2026.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.