Duidelijke reactie Xavi op transfergeruchten over Frenkie de Jong

Reacties

Xavi heeft zaterdagmiddag gereageerd op een mogelijk vertrek van Frenkie de Jong. De Oranje-international wordt in Spanje gelinkt aan Manchester United, nu Erik ten Hag daar komend seizoen trainer wordt.

Duidelijke reactie Xavi op transfergeruchten over Frenkie de Jong
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 1
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano

Het is niet voor het eerst dat er geruchten zijn over een transfer van De Jong. Eerder werd de 24-jarige middenvelder bijvoorbeeld ook al in verband gebracht met Bayern München. Nu is het United dat hem zou willen aantrekken. Zaterdag stond de voormalig Ajacied op de voorpagina van Sport, dat beweert dat hij een belangrijke rol moet spelen in het nieuwe project van Ten Hag bij United.

Xavi wilde niets weten van een vertrek van De Jong. 'Frenkie is heel belangrijk voor mij en de club en hij kan een tijdperk markeren met zijn kwaliteiten. Hij is van een heel hoog niveau en moet blijven doorgaan met het maken van doelpunten, geven van assists en het voortouw nemen. Hij kan een van de beste middenvelders ter wereld zijn in de komende jaren. Als het aan mij ligt, blijft hij nog vele jaren.'

De Jong maakte een miljoenentransfer naar Barcelona, nadat hij in het seizoen 2018/19 onder Ten Hag zijn grote doorbraak kende en met Ajax de halve finale van de Champions League bereikte. In Camp Nou is hij inmiddels bezig aan zijn derde seizoen. Onder Xavi kwam Frenkie dit seizoen tot 42 optredens in alle competities, waarin hij vier keer soorde en vijf assists gaf. Zijn contract loopt nog door tot medio 2026. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.