'Barcelona durft door megadeal met Nike weer te dromen van Bernardo'

Reacties

Bernardo Silva staat woensdag groot op de voorpagina's in Spanje. Barcelona heeft goede hoop dat het de Portugese technicus dit jaar wel kan losweken bij Manchester City, nu de perspectieven voor de aanstaande transferzomer lijken te gaan verbeteren.

'Barcelona durft door megadeal met Nike weer te dromen van Bernardo'
© Pro Shots

Na een week waarin Barcelona door respectievelijk Paris Saint-Germain en Real Madrid werd uitgeschakeld in de Champions League en de Spaanse titelstrijd, is er de laatste dagen een goednieuwsshow gaande in de Spaanse sportkranten. Dinsdag kwam al naar buiten dat Xavi toch open staat voor een langer verblijf. Dat de club positief gestemd is over het opheffen van de financiële beperkingen door La Liga, zal ongetwijfeld een rol spelen.

De afgelopen jaren was Barcelona door financiële tekorten aan handen en voeten gebonden op de transfermarkt. Na gesprekken met La Liga over het budget voor komend seizoen, is de clubleiding hoopvol dat die beperkingen komende zomer worden opgeheven. Dat komt onder meer door een op handen zijnde deal met kledingsponsor Nike, dat de samenwerking met tien jaar zou willen verlengen voor een bedrag van maximaal 1,2 miljard euro.

Barcelona ontvangt ook naar verluidt ook een tekenbonus van 100 miljoen euro van de Amerikaanse kledinggigant, waarmee de gaten in de begroting zouden kunnen worden gedicht. Het lijkt erop dat de Catalanen daardoor komende zomer weer meer slagkracht hebben op de transfermarkt. En dus zou de gelimiteerde afkoopsom in het contract van Bernardo Silva bij Manchester City à 58 miljoen euro bijvoorbeeld geen probleem meer vormen.

Afgelopen zomer gonsde het ook al van de geruchten over een overstap van Bernardo naar Barça. De Portugese linkspoot, die uiteindelijk zijn contract verlengde, zou het niet langer naar zijn zin hebben in Engeland en maar al te graag in Spanje willen spelen. Toen was zijn komst niet realistisch, nu lijkt dat wel het geval. En dat zou ook voor Xavi een belangrijke reden kunnen zijn om terug te komen op zijn eerdere besluit om na dit seizoen te vertrekken.

Frenkie de Jong
De financiële mogelijkheden van Barcelona zijn echter nog niet onbegrensd. Want diezelfde sportkranten melden ook dat de transferplannen nog steeds afhangen van eventuele inkomsten op de transfermarkt. Verdediger Ronald Araújo en Frenkie de Jong worden genoemd als spelers die veel geld in het laatje zouden kunnen brengen, maar het is de vraag of zij wel weg willen. Araújo zou in de belangstelling staan van Bayern München, De Jong van Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Bernardo Silva
Meer over Bernardo Silva
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.