Manchester City-fans zitten eigen speler dwars bij penalty's: 'Het is een schande'

Reacties

Enkele Manchester City-supporters hebben zich woensdagavond de woede op de hals gehaald van enkele analytici en ongetwijfeld ook van mede-supporters. De fans frustreerden Bernardo Silva tijdens de strafschoppenserie tegen Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League, waarna de Portugees miste.

Manchester City-fans zitten eigen speler dwars bij penalty's: 'Het is een schande'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
ns
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Nadat Luka Modric zijn penalty had gemist, schoot hij de bal gefrustreerd de tribunes in. Vervolgens mocht Bernardo Silva aanleggen voor een strafschop. Al duurde dat opmerkelijk lang. De Manchester City-fans achter het doel weigerden de bal terug te geven. Net toen de scheidsrechter een andere bal wilde gaan halen, werd de bal teruggegooid. Dat duurde uiteindelijk bijna veertig seconden, waardoor Silva zichtbaar geïrriteerd raakte.

Silva schoot recht door het midden, miste de strafschop, wat bijdroeg aan de uitschakeling van Manchester City. Voormalig Manchester City-verdediger Joleon Lescott meent dat het City-publiek daar medeverantwoordelijk voor is. 'Hij werd daardoor uit zijn concentratie gehaald', vertelde de analist van TNT Sports.

Voetbal International analyseerde de tactische keuzes van beide trainers tijdens Manchester City tegen Real Madrid.

Ook collega-analist Rio Ferdinand begreep niets van de City-aanhang. 'Het is een schande. Veertig seconden lijken op het eerste oog misschien niet zo lang, maar het is een eeuwigheid als je daar staat te wachten. Dan ga je toch denken: moet ik nu van hoek veranderen? Moet ik nu toch een andere kant kiezen? En het zijn ook nog de thuisfans die dit doen. Dit is echt heel jammer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.