Grote ommezwaai in Barcelona: 'Xavi wil wél blijven'

Reacties

Mogelijk hoeft de clubleiding van Barcelona niet op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Xavi kondigde enkele maanden geleden aan te vertrekken bij zijn club, maar volgens Spaanse media is de interesse om te blijven toch weer aangewakkerd.

Grote ommezwaai in Barcelona: 'Xavi wil wél blijven'
© Pro Shots

'Op 30 juni verlaat ik de club. Het is een beslissing die ik samen met de voorzitter en de staf heb genomen. Barcelona is toe aan een andere richting', aldus Xavi tijdens een persmoment in januari. Sindsdien passeerden veel namen de revue om als opvolger van Xavi te fungeren, maar dit is mogelijk helemaal niet nodig.

TV3, de belangrijkste televisiezender in Catalonië, meldt dat Xavi is teruggekomen op zijn besluit en dat hij wel wenst te blijven. Nu ligt de bal bij de clubleiding en met name president Joan Laporta. Xavi beschikt momenteel over een aflopend contract en dus moet er onderhandeld worden over een nieuwe deal als Laporta ook wil dat Xavi blijft.

Uit eerdere uitspraken kan opgemaakt worden dat Laporta een langer verblijf van Xavi wel ziet zitten, de preses sprak eerder uit dat hij nog de hoop had dat hij Xavi kon overtuigen van zijn toekomst bij Barcelona.

Xavi werd in november 2021 aangesteld als coach van Barça, hij volgde daarmee Ronald Koeman op in Camp Nou. De oud-middenvelder, die bijna zijn gehele carrière bij Barcelona doorbracht, werd vorig seizoen kampioen en won de Spaanse Super Cup. Dit seizoen lijkt Barça het zonder zilverwerk te moeten doen. Real Madrid heeft een kloof van elf punten geslagen na de afgelopen Clásico en verder is Barça uitgeschakeld in elk toernooi.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
37
29
7
1
87-26
+61
94
2
Barcelona
37
25
7
5
77-43
+34
82
3
Girona
37
24
6
7
78-46
+32
78
4
Atlético Madrid
37
23
4
10
68-43
+25
73
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.