Barcelona bedingt doorverkooppercentage in miljoenendeal met Leeds

Reacties

Barcelona heeft opnieuw een verdediger van de hand gedaan. Zoals eerder al aangekondigd vertrekt Júnior Firpo voor vijftien miljoen euro naar Leeds United. Bovendien meldt Barça dat het een doorverkooppercentage van vijftien procent heeft bedongen in de deal.

Barcelona bedingt doorverkooppercentage in miljoenendeal met Leeds
© Pro Shots

Het geld is meer dan welkom voor het noodlijdende Barça, dat door de slechte financiële situatie het nieuwe contract van Lionel Messi nog altijd niet heeft kunnen bekrachtigen. Het vertrek van spelers als Jean-Clair Todibo (OGC Nice), Konrad de la Fuente (Olympique Marseille), Trincão (Wolverhampton Wanderers) en Matheus Fernandes (contract ontbonden) is niet genoeg om de problemen op te lossen, maar met de verkoop van Júnior Firpo aan Leeds zet de club wel weer een stap in de goede richting.

Het bedrag van vijftien miljoen is tot nu toe het hoogste dat Barça deze zomer ontving op de transfermarkt. Om die reden wilde de club Firpo volgens Spaanse media ook het liefst in Engeland slijten, omdat Premier League-clubs in staat zijn behoorlijke bedragen te betalen. Leeds United zag de komst van de 24-jarige Firpo wel zitten. De voormalig linksback van Real Betis is bij de ploeg van Marcelo Bielsa de vervanger van Ezgjan Alioski. De Macedonische EK-ganger verlengde zijn aflopende contract niet.

Spelersprofiel

J. Firpo


Geboortedatum:
22 augustus 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Santo Domingo
Nationaliteit
Dominicaanse Republiek
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Leeds United
Nationaal team:
Dominicaanse Republiek

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer J. Firpo
Meer over J. Firpo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.