'Barça wil opnieuw om tafel met De Jong in kader van bezuinigingen'

Reacties

Om te voldoen aan de Financial Fair Play-regelgeving van La Liga is Barcelona van plan om opnieuw om tafel te gaan met Frenkie de Jong en Marc-André ter Stegen. Daarmee opent Mundo Deportivo zondagochtend op de voorpagina.

'Barça wil opnieuw om tafel met De Jong in kader van bezuinigingen'
© Pro Shots

Voor komend seizoen stevenen de Catalanen af op een tekort van 200 miljoen euro. Dat wil de club niet alleen oplossen door spelers te verkopen, maar ook salarisverlaging van enkele belangrijke spelers is een optie. Daarvoor zou Barça om tafel moeten met De Jong en Ter Stegen, die in ruil voor een lager inkomen een langer contract zouden krijgen. Eerder deden de Oranje-international en de Duitse doelman ook al water bij de wijn tijdens de coronacrisis.

Voorlopig worden die gesprekken nog niet concreet, omdat Barcelona eerst het definitieve oordeel van La Liga wil afwachten. Duidelijk is echter dat er richting komend seizoen flink wat besparingen nodig zijn. Door de verhuizing naar het Olympisch stadion van Montjuïc – vanwege de verbouwing van Camp Nou – loopt de aanstaande kampioen van Spanje ook zo'n dertig miljoen euro mis. En dan zijn er nog de plannen om Lionel Messi terug te halen.

De voorpagina van Mundo Deportivo.
De voorpagina van Mundo Deportivo.

Vorig seizoen probeerde Barcelona ook al te bezuinigen in het salarishuis, maar toen werkten Sergio Busquets en Gerard Piqué daar niet aan mee. Dat Piqué tijdens dit seizoen stopte, leverde de Catalanen alsnog een flinke besparing op. Of De Jong en Ter Stegen wel akkoord gaan met een salarisverlaging, valt nog te bezien. Ook de onderhandelingen met Ousmane Dembélé, wiens contract in 2024 afloopt, bieden kansen om te bezuinigen.

In januari liet voorzitter Joan Laporta nog weten dat Barcelona geen pogingen meer zou ondernemen om te snijden in de salarissen van spelers, maar blijkbaar is de situatie dermate nijpend dat die optie nu toch weer op tafel ligt. Afgelopen zomer werd De Jong nog flink onder druk gezet door de club - hij moest vertrekken of inleveren, maar de 25-jarige middenvelder hield zijn poot stijf en groeide dit seizoen uit tot onmisbare kracht voor Xavi.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.