Noodlijdend Barcelona leent 1,45 miljard euro en kan Camp Nou gaan verbouwen

Reacties

Barcelona heeft na langdurige onderhandelingen met twintig verschillende investeerders een akkoord bereikt over een lening van in totaal 1,45 miljard euro. Het geld is bedoeld voor Espai Barça, een bouwproject waarbij onder meer het Camp Nou ingrijpend zal worden verbouwd.

Noodlijdend Barcelona leent 1,45 miljard euro en kan Camp Nou gaan verbouwen
© Barcelona

De plannen voor het verbouwen en vooral moderniseren van het stadion liggen al geruime tijd op tafel, maar Barcelona moest goed zijn best doen om het geld wat hiervoor nodig is bij elkaar te krijgen. Tijdens een referendum in december gaven de socio's groen licht voor de pogingen voor een lening van maximaal anderhalf miljard euro. Ruim vier maanden later kan Barcelona een akkoord daarover communiceren.

In totaal leent Barcelona, dat al geruime tijd met financiële problemen kampt, 1,45 miljard euro van twintig verschillende investeerders. De werkzaamheden aan het Camp Nou zullen op 1 juni beginnen, met als doel om het project in de zomer van 2026 af te ronden. Barcelona zal pas hierna beginnen met terugbetalen. De club denkt dit te kunnen doen met de inkomsten die uit het vernieuwde stadion komen; naar verwachting levert het nieuwe Camp Nou Barcelona straks 247 miljoen euro per jaar op.

Virtueel beeld van het vernieuwde Camp Nou
© Barcelona
Virtueel beeld van het vernieuwde Camp Nou
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.