'Barça wil ruimte voor Messi maken en zet vijftal in de etalage'

Reacties

Barcelona wil alles in het werk stellen om Lionel Messi volgend seizoen weer in Camp Nou te laten schitteren. De Catalanen moet daarvoor wel het salarishuis eerst flink voor laten inkrimpen. Een vijftal spelers staat daarom om de nominatie om te vertrekken.

'Barça wil ruimte voor Messi maken en zet vijftal in de etalage'
© Pro Shots

Volgens Mundo Deportivo heeft Barça de hoop om Messi te strikken nog niet laten varen. Weliswaar kreeg de club van La Liga-baas Javier Tebas te horen dat de financiële huishouding dan eerst drastisch moest veranderen, maar de Catalanen blijven van de Argentijn dromen. Het Spaanse medium meldt dat de hoop op een succesvolle transferzomer groot is.

Om ruimte te maken voor Messi moeten zeker vijf spelers het veld ruimen. Frenkie de Jong is allang geen gegadigde meer daarvoor. De Nederlander leek vorig jaar naar de uitgang geduwd te worden, maar imponeert dit seizoen op het middenveld van de koploper van La Liga. Voor trainer Xavi Hernández is een vertrek daarom onbespreekbaar.

Omdat Barcelona zo'n tweehonderd miljoen euro bij elkaar moet krijgen, moet er dus wel verkocht worden. De club denkt door het vijftal Franck Kessié, Ferran Torres, Raphinha, Eric García en Marcos Alonso in de etalage te zetten, dat bedrag te kunnen genereren. Barça verwacht dat diverse clubs zullen hengelen naar de diensten van de spelers.

Voor Raphinha zou Newcastle United zelfs al interesse getoond hebben. Zijn prijskaartje wordt op zo'n tachtig miljoen euro geschat. Het probleem is echter dat de spelers zelf niet staan te springen voor een vertrek uit Camp Nou. Sterker, het vijftal zou het liefste gewoon in Barcelona blijven, waardoor men in Catalonië aan het werk moet.

Ook Ansu Fati staat nog op de nominatie om te vertrekken. Xavi wil de aanvaller eigenlijk voor de club behouden, maar omdat de talentvolle Spanjaard weinig speelt, wil hij meedenken met Fati. Ook voor hem zou een gigantisch bedrag gevraagd worden, waardoor de deur voor Messi geopend kan worden.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.