Deze stappen moet Barcelona zetten om Messi terug te kunnen halen

Reacties

Barcelona hoopt Lionel Messi komende zomer terug te halen, maar dat is een gecompliceerd karwei. Door de financiële situatie van de club, moet Barcelona eerst op een aantal gebieden orde op zaken stellen, zo stelt het Spaanse radiostation Cadena SER.

Deze stappen moet Barcelona zetten om Messi terug te kunnen halen
© Pro Shots

De eerste vereiste is dat La Liga de financiële plannen goedkeurt. In Spanje gelden strenge financiële regels, die een terugkeer van Messi bemoeilijken. Alleen als La Liga de levensvatbaarheid van deze zet inziet, kan de Argentijn worden aangetrokken. Het clubbestuur van Barcelona heeft eerder al om tafel gezeten met het bestuursorgaan dat daarover beslist, maar op dit moment is het plan nog niet toereikend.

Om de financiële situatie op orde te krijgen, moet er een aantal dingen gebeuren binnen de club. Zo moet de club ervoor zorgen dat het onder de salarisgrens van La Liga uitkomt. Alleen in dat geval kan Barcelona zonder belemmeringen spelers aantrekken. Daarnaast helpt het terugschroeven van de salarislasten om La Liga te overtuigen van het plan.

Ook moet Barcelona uitzoeken hoe de onlangs verlengde contracten ook daadwerkelijk kunnen worden geregistreerd. Die hebben namelijk voorrang op het aantrekken van nieuwe spelers. Zo verlengde de club het contract van Gavi, Ronald Araújo, Marcos Alonso en Alejandro Baldé. Pas als die zaken op orde zijn, kan Barcelona aan nieuwe spelers denken.

Excuses maken
Tevens meent Cadena SER dat Joan Laporta eerst zijn excuses nog aan moet bieden aan Messi. De Argentijnse vedette zou twee zomers geleden niet heel chic zijn behandeld door Barcelona. De Spaanse topclub trok op het laatste moment de stekker uit een nieuw contract voor Messi, waardoor hij naar de uitgang werd geforceerd.

Tot slot moet Barcelona verzekerd zijn van genoeg inkomsten. Daarvoor is het belangrijk om volgend jaar Champions League te spelen. Door de zaak-Negreira, die als een donkere wolk boven Camp Nou hangt, is dat allerminst zeker. De laatste berichtgeving van Mundo Deportivo is echter dat Barcelona groen licht heeft gekregen om volgend jaar hoe dan ook Champions League-voetbal te kunnen spelen, ongeacht de resultaten van het onderzoek dat de UEFA momenteel uitvoert.

Tebas schetst situatie
La Liga-baas Javier Tebas bevestigt dat Barcelona nog diverse stappen moet zetten. 'Als je me vandaag de vraag stelt, is Messi's terugkeer naar Barça erg ingewikkeld', zei hij in een interview met RMC Sport. 'We moeten zien hoe het zich zal ontwikkelen, maar er moet aan verschillende voorwaarden worden voldaan, zoals een verlaging van de loonsom. Barça is niet zoals PSG, dat een letterlijke gaskraan en geld heeft, waardoor het een sterke financiële weerbaarheid heeft. Op dit moment is het ingewikkeld om Messi terug te zien komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.