'Zo denkt Barcelona de terugkeer van Messi mogelijk te kunnen maken'

Reacties

Barcelona heeft goede hoop dat het Lionel Messi kan verleiden om twee jaar na zijn vertrek terug te keren. Er ligt een tweejarig contract voor hem klaar, als hij besluit zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain niet te verlengen. Voor het financiële aspect van die operatie denken de Catalanen ook een oplossing te hebben.

'Zo denkt Barcelona de terugkeer van Messi mogelijk te kunnen maken'
© Pro Shots

Messi vertrok in de zomer van 2021 transfervrij naar Paris Saint-Germain, omdat Barcelona niet de financiële middelen had om het aflopende contract van de Argentijnse sterspeler binnen de regelgeving van La Liga te verlengen. Die problemen zijn nog altijd niet opgelost, maar volgens Mundo Deportivo en Sport werkt de club hard aan een plan om de terugkeer van de verloren zoon mogelijk te maken nu zijn vertrek bij PSG aanstaande lijkt.

Zo is voorzitter Joan Laporta van plan om voor zo'n 200 miljoen euro te bezuinigen in het salarishuis. Daarvoor moeten diverse spelers genoegen nemen met een salarisverlaging of vertrekken. De transfersommen die zij mogelijk opleveren, worden ingezet om de terugkeer van Messi te bekostigen. Daarnaast zal de 35-jarige wereldkampioen zelf behoorlijk moeten inleveren ten opzichte van het salaris dat hij momenteel bij PSG verdient.

'Als Messi wil thuiskomen, is er nooit sprake van een afbreukrisico'

Bovendien verwacht Barcelona dat de terugkeer van Messi een flinke positieve impact heeft op de inkomsten. De opbrengsten van de merchandising, bijvoorbeeld via shirtverkoop, en uit sponsoring stijgen volgens voorspellingen met circa 25 procent. Bronnen bij de club spreken de verwachting uit dat Messi meer inkomsten kan genereren dan Michael Jordan in de jaren negentig in de NBA, omdat voetbal een mondiale sport is.

Het belangrijkste is natuurlijk dat Messi zelf open staat voor een terugkeer bij zijn oude liefde, maar daar zijn bij Barcelona weinig twijfels over. Trainer Xavi heeft nog altijd goed contact met zijn oude ploeggenoot, net als enkele oudgedienden in de selectie zoals Jordi Alba en Sergio Busquets. Bovendien wil Messi zelf actief blijven op het hoogste niveau, ondanks lucratieve aanbiedingen uit Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.