'Messi is fluitconcerten beu en vertrekt bij PSG'

Reacties

Lionel Messi zal dit seizoen nooit over willen doen, vanwege zijn wereldtitel met Argentinië. Toch is het in clubverband een jaar om snel te vergeten. Volgens L’Équipe heeft hij zijn conclusies getrokken en een besluit genomen over zijn toekomst bij Paris Saint-Germain.

'Messi is fluitconcerten beu en vertrekt bij PSG'

De Argentijnse wereldster heeft een aflopend contract in Parc des Princes. Aanvankelijk leek het er lange tijd nog op dat Messi zijn dienstverband zou verlengen. De linkspoot was tevreden bij de club en vond steeds beter zijn rol in het elftal. Ontwikkelingen na de jaarwisseling veranderden de stemming bij La Pulga echter.

In de Ligue 1 worstelt PSG zich door de competitie heen. Het hoofddoel, de Champions League, werd zelfs een fiasco. In het tweeluik met Bayern München was de Franse topclub kansloos. Het publiek maakte van Messi een zondebok. Inmiddels is de wereldkampioen wekelijks de kop van jut en wordt hij stelselmatig uitgefloten.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens L’Équipe stonden de zaken er in november anders voor. Tijdens het WK in Qatar had vader en belangenbehartiger Jorge Messi een goed onderhoud met voorzitter Nasser al-Khelaïfi gehad. Daaruit kwam zelfs een mondelinge overeenkomst voor het verlengen van het dienstverband in Parijs voor minimaal een jaar.

Door alle negativiteit is de positie van Messi inmiddels rigoureus veranderd. De spelmaker wil garanties op bepaalde mutaties in de selectie, terwijl de club niet staat te springen om het torenhoge salaris te blijven betalen. Daarnaast heeft Barcelona zich inmiddels officieel gemeld bij La Pulga. De Catalanen willen Messi dolgraag terug naar Camp Nou halen, terwijl de hoofdrolspeler zelf niet onwelwillend tegenover die optie staat.

Het Franse medium heeft de conclusies inmiddels wel getrokken. 'De wegen van Messi en PSG zullen scheiden', kopt de toonaangevende sportkrant groot. Dit seizoen maakte Messi dertien doelpunten en gaf hij dertien assists in 24 competitiewedstrijden. Omarmd werd hij door zijn publiek echter nooit.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2022/2023

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
27
4
7
89-40
+49
85
2
Lens
38
25
9
4
68-29
+39
84
3
Olympique Marseille
38
22
7
9
67-40
+27
73
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.