'Barcelona bouwt Messi-museum om terugkeer mogelijk te maken'

Reacties

Het moge duidelijk zijn dat Barcelona dolgraag Lionel Messi terug wil halen naar Camp Nou. Eén probleem: de financiën. Om die op orde te brengen zou de club volgens AS nu een Messi-museum willen bouwen.

'Barcelona bouwt Messi-museum om terugkeer mogelijk te maken'
© Pro Shots

Op de grond van het oude 'La Masia', dat diende als opleidingscentrum van de club, zou een ruimte worden omgeturnd tot 'een meeslepend technologisch museum'. Met de komst van de 'Messi Space' hoopt de club duizenden fans te trekken en het geld te genereren dat nodig is om de boekhouding in evenwicht te brengen en de terugkeer van Messi te kunnen bekostigen.

Het museum zal exclusief gewijd worden aan Messi, die komende zomer transfervrij is als hij zijn contract bij Paris Saint-Germain niet verlengt. Om aan de Financial Fair Play-regels te kunnen voldoen, zal Barcelona ook de kosten van de huidige selectie omlaag moeten brengen. Daarbij zou het in ieder geval wel moeten kunnen rekenen op Sergio Busquets, die na een etentje met Messi besloten zou hebben te blijven.

La Liga-baas Javier Tebas zou al hebben laten weten aan Barça-voorzitter Joan Laporta hem op alle mogelijke manieren te willen helpen, zolang hij zich aan de regels houdt. Logischerwijs is LaLiga geïnteresseerd in de terugkeer van Messi, aangezien sinds het vertrek van de Argentijn en Cristiano Ronaldo hun wereldwijde waarde op de markt voor televisierechten is aangetast.

Wat betekent een terugkeer van Messi voor Frenkie bij Barça?

Montjuïc
Omdat Camp Nou komend seizoen verbouwd gaat worden, wijkt Barcelona uit naar Montjuïc, het olympische stadion in de stad. Dinsdag openbaarde Mundo Deportivo dat de seizoenskaarten duurder worden in het nieuwe onderkomen. Zo gaat de duurste optie van 1286 euro naar 1738 euro in het onderkomen dat net iets minder dan 50.000 mensen kan toelaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.